Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronamaatregelen: Mondmasker nodig? Vraag er één aan via het lokaal bestuur

30 april ’20 (do)
Mondmaskers spelen vanaf maandag 4 mei bij de versoepeling van de federale maatregelen een belangrijke rol. De verspreiding van mondmaskers gebeurt in onze regio door de vijf gemeenten van Neteland. Heb je nog geen mondmasker maar heb je er wel één nodig? Je kan er nu één aanvragen.

Vraag een mondmasker aan!

Heb je nog geen mondmasker, vraag dan jouw gratis mondmasker aan via het lokaal bestuur (maximaal één per gezinslid van geboortejaar 2008 of vroeger): 

  • online via www.olen.be/mondmasker 
  • vanaf maandag 4 mei telefonisch via de mondmaskerlijn op het nummer 014 27 94 47 tijdens de openingsuren: maandag 9.00-12.00, 13.00-16.00 en 17.30-20.00 uur,
    dinsdag/woensdag/donderdag van 9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur en vrijdag van 9.00-12.00 uur.
  • Gelieve zoveel mogelijk online te bestellen. Enkel als je niet beschikt over internet kan je telefonisch jouw bestelling doorgeven. Neem je telefonisch contact op, hou dan zeker je identiteitskaart met rijksregisternummer bij de hand.

OPGELET: We vragen jou uitdrukkelijk om enkel een mondmasker aan te vragen als je er één nodig hebt. Heel wat mensen hebben thuis immers al een mondmasker liggen, dit zelfgemaakt, gekocht of ontvangen via hun werkgever. We willen op dit moment aan de belangrijkste noden tegemoetkomen.

Voor de verdeling van de mondmaskers volgen we de federale richtlijnen. Dat betekent dat er mondmaskers worden verdeeld aan iedereen vanaf 12 jaar (geboortejaar 2008 of vroeger). Kinderen geboren na 2008 dragen het mondmasker niet correct of hebben het niet graag aan. Een alternatief voor een mondmasker bij kinderen is een sjaal of een buff.

Bedeling

Onze gemeente werkt samen met de andere Netelandgemeenten voor de productie en bedeling van mondmaskers. We hanteren een meervoudige aanpak met een sterke sociale en lokale focus.

BELANGRIJK: De mondmaskers worden bij jou thuis geleverd. De verspreidingsronde gebeurt eenmaal per week en is afhankelijk van het aantal beschikbare maskers. Je moet dus rekening houden met een minimale leveringstermijn van één week. Gelieve geduld uit te oefenen en ons niet meteen op te bellen met vragen over de leverdatum.

Wanneer moet je een mondmasker dragen?

Vanaf de leeftijd van 12 jaar draag je vanaf maandag 4 mei een mondmasker:

  • op het openbaar vervoer en in de scholen (verplicht)
  • in bedrijven waar de fysieke afstand niet kan gegarandeerd worden (verplicht)
  • op andere openbare plaatsen, zoals bijvoorbeeld in winkels (sterk aanbevolen)
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Communicatie

adres
tel.
014 27 94 45
e-mail
communicatie@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP