Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Heropstart activiteiten AZ Herentals: alles wat je moet weten over afspraken

05 mei ’20 (di)
Sinds maandag 4 mei kan je in het AZ Herentals ook geleidelijk aan terug terecht voor niet- of minder dringende afspraken. Dit gebeurt in de eerste fase aan 30% van de normale capaciteit, waarbij de huidige richtlijnen rond bescherming en afstand in acht genomen worden.

Het AZ Herentals bereidt nu alles voor om dit op een veilige manier te organiseren, zowel voor patiënten als voor de eigen medewerkers. Pas in een volgende fase zal de activiteit verder kunnen stijgen.

Heb je een afspraak voor de komende dagen of weken?

Hou er dan rekening mee dat jouw afspraak nog steeds geannuleerd en verplaatst kan worden, aangezien we maar op beperkte capaciteit heropstarten. De artsen bepalen zelf welke patiënt prioriteit krijgt.

Je wordt door het ziekenhuis gecontacteerd om je afspraak te bevestigen of te annuleren. 

Heb je een (werk)dag op voorhand nog geen bericht gehad over jouw afspraak? Dan heeft het ziekenhuis wellicht geen correct telefoonnummer van jou. Je kan dan naar het onthaal van het ziekenhuis bellen om te horen of je afspraak doorgaat. Werd je afspraak bevestigd? Hou er dan rekening mee dat het ziekenhuis een gewijzigde werking heeft.

Werd je afspraak de afgelopen weken geannuleerd?

Alle niet-dringende afspraken vanaf 16 maart werden geannuleerd. Een aantal werden opnieuw ingepland, maar de meeste afspraken hebben nog geen nieuwe datum gekregen. Omdat de heropstart van de normale activiteiten in het ziekenhuis heel geleidelijk aan gebeurt, kan het AZ Herentals momenteel deze achterstallige afspraken nog niet inplannen. Zo gauw dit mogelijk is, contacteert het jou om een nieuwe afspraak te maken. Het heeft dus geen zin om zelf het ziekenhuis te contacteren.

Wil je een nieuwe afspraak?

Als je een nieuwe afspraak nodig hebt, dan kan je de dienst afspraken hiervoor contacteren op het nummer 014 24 61 60. In de meeste gevallen zal je geen concrete datum krijgen, maar zal je op een wachtlijst gezet worden en later gecontacteerd worden.
Heb je sneller een raadpleging nodig? Ga dan eerst langs jouw huisarts. Indien nodig, kan hij rechtstreeks contact opnemen met het ziekenhuis voor een dringende afspraak.

Meer informatie lees je op de website van AZ Herentals.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

LCP