Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronavirus: Nieuwe versoepeling van federale maatregelen

06 mei ’20 (wo)
De nationale veiligheidsraad heeft woensdag 6 mei een aantal maatregelen versoepeld. Het gaat om een nieuwe versoepeling, dus niet om een afschaffing van de maatregelen. Het virus is nog steeds aanwezig in de maatschappij en zorgt nog dagelijks voor besmettingen en overlijdens.

Samenscholingen blijven verboden en thuiswerk blijft de norm. 

De versoepeling bestaat uit de volgende maatregelen

  • Vanaf zondag 10 mei mag elk gezin tot vier mensen ontvangen. Dat moeten altijd dezelfde vier mensen zijn. Die vier personen mogen alleen bij dat ene gezin langsgaan. Je moet ook dan de nodige fysieke afstand bewaren en bij voorkeur bezoek buiten ontvangen. Er is uiteraard geen bezoek mogelijk als iemand van het gezin of een bezoeker ziek is. Dit systeem maakt contactopsporing nadien makkelijker wanneer iemand het coronavirus zou oplopen.
  • Vanaf maandag 11 mei gaan de winkels opnieuw open, onder strikte regels. Er wordt maar één klant toegelaten per 10 m² en een winkelbezoek mag maximaal 30 minuten duren. Het is sterk aangeraden om als klant een mondmasker te dragen in de winkel. Voor de werknemers moet een veilige werkomgeving worden gegarandeerd.
    • Je gaat alleen winkelen. Enkel kinderen jonger dan 18 jaar of mensen die hulp nodig hebben, mogen door één persoon vergezeld worden. De veiligheidsraad roept op enkel te gaan shoppen in de buurt. Sommige winkels geven voorrang aan zorgpersoneel, senioren of personen met een handicap. Respecteer deze voorrang. Toeristische uitstapjes tijdens het shoppen blijven verboden. Als het druk is aan de winkel of in het shoppingpark, keer dan op een ander moment terug. 
  • Vanaf maandag 11 mei zijn individuele marktkramers (food en non-food) die al over een vergunning beschikken opieuw toegestaan op hun gebruikelijke locaties. De gemeenten van Neteland geven wel geen nieuwe vergunningen. Lokale markten blijven verboden maar de heropening wordt wel voorbereid
  • Sportwedstrijden blijven verboden tot en met 31 juli.

Opgelet: de Nationale Veiligheidsraad kan op elk moment beslissen om de maatregelen indien nodig terug aan te scherpen. Om dit te vermijden blijft het dus van zeer groot belang om de huidige maatregelen strikt na te leven. De nationale veiligheidsraad rekent op jouw gezond verstand voor de correcte toepassing van de maatregelen. De politie blijft controles uitvoeren.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Communicatie

LCP