Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronamaatregelen: Opgelet voor valse contactopspoorders

15 mei ’20 (vr)
Sinds maandag 11 mei kan je een telefoontje krijgen van een contactopspoorder. Contactopsporing is een belangrijke schakel in de exitstrategie en helpt ons om de versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk te maken.

Je kan op twee manieren gecontacteerd worden. Of je bent naar de dokter geweest en je testte positief op COVID-19. Of je bent in contact geweest met iemand die positief testte. In het tweede geval kom je niet te weten wie de persoon was die positief testte. De contactopspoorder mag je die informatie ook niet geven.

De informatie die je geeft voor het contactonderzoek is strikt vertrouwelijk en blijft geheim. De info is wel heel privacygevoelig. Daarom is het belangrijk om op te letten voor valse telefoontjes van mensen met slechte bedoelingen.

Een contactopspoorder neemt een vragenlijst met je door, maar mag je niet vragen naar je bankgegevens, tijdstippen wanneer je wel en niet thuis bent of andere zaken die geen verband houden met corona. Opspoorders hebben niet de bevoegdheid om je te dwingen om mee te werken, ze gaan ook niet controleren of sanctioneren, alleen informeren.

De contactopsporing gebeurt altijd met hetzelfde vaste nummer 02 214 19 19. Je kan ook een sms-bericht krijgen van het nummer 8811.

Krijg je een telefoon of SMS van een ander nummer ga er dan nooit verder op in, klik geen webadressen open (SMS) en geef zeker geen informatie door. Mogelijk gaat het om valse contactopspoorders. 

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Communicatie

LCP