Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronamaatregelen: Skateterreinen, sportterreinen en speeltoestellen: open of verboden terrein?

19 mei ’20 (di)
De afgelopen dagen was er enige onduidelijkheid over de heropening van de skateparken en sportterreinen. De versoepeling van de maatregelen laat sinds maandag 18 mei georganiseerde openlucht sporten onder strikte voorwaarden toe.

Het samenwerkingsverband Neteland volgt de federale richtlijnen strikt op. Dat betekent concreet:

  • De openlucht sportterreinen en sportvelden zijn enkel open voor sportactiviteiten in erkend clubverband. Dit onder specifieke voorwaarden die tegelijkertijd moeten vervuld zijn: toestemming van het lokaal bestuur voor gebruik sportterrein of veld, aanwezigheid coach verplicht, respect voor sociale afstand en hygiëne, maximaal 20 personen,... Cafetaria’s en openbare toiletten blijven gesloten.
  • De petanque- en minigolfterreinen zijn enkel open voor sportactiviteiten in erkend clubverband. Dit onder specifieke voorwaarden die tegelijkertijd moeten vervuld zijn: toestemming van het lokaal bestuur voor gebruik terrein, aanwezigheid coach verplicht, de spelers brengen elk hun eigen materiaal mee, respect voor sociale afstand en hygiëne, maximaal 20 personen,... Cafetaria’s en openbare toiletten blijven gesloten. 
  • Alle speelpleinen op het openbaar domein met speeltoestellen zoals een schommel of zandbak (ongeacht of het er nu één of veel zijn) blijven voorlopig gesloten. We bekijken zo snel mogelijk welke speelpleinen we op korte termijn kunnen heropenen.
  • De skateterreinen blijven voorlopig gesloten. Dit omdat samenscholingen nog steeds verboden zijn en er in principe nog steeds enkel geskatet mag worden in gezinsverband, met maximaal twee vaste vrienden of in clubverband mits aanwezigheid van coach. De skateterreinen openen zou betekenen dat er constant toezicht moet gehouden worden op het naleven van het samenscholingsverbod, de social distancing en hygiënemaatregelen. Dit vergt heel wat organisatie en mankracht.

Het samenwerkingsverband Neteland onderzoekt momenteel hoe ze de skateterreinen, speeltoestellen en petanque- en minigolfterreinen binnenkort weer op een veilige manier kan openen voor sportief en recreatief gebruik. 

Wat de skateterreinen betreft volgt er mogelijk nog een overleg tussen de jeugddiensten en enkele skaters om samen een afsprakenkader op te maken voor de heropening. Er wordt ook bekeken of er meerderjarige vrijwilligers ingeschakeld kunnen worden om toezicht te houden aan de skateparken. Zij zouden er mee moeten over waken of de sociale afstand, de hygiënemaatregelen en het samenscholingsverbod nageleefd worden. Zo kunnen de jongeren binnenkort terug op een veilige manier gaan skaten. Dit uiteraard enkel met gebruik van eigen materiaal.

  •  
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

LCP