Gemeente Olen

Rook- en vuurverbod in natuurgebieden, open vuren overal verboden in onze provincie

20 mei ’20 (wo)
Sinds woensdag 20 mei geldt er opnieuw een rook- en vuurverbod in de natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Antwerpen. Kampvuren zijn op het volledige grondgebied van de provincie verboden. Code oranje voor brandgevaar blijft van kracht.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde op donderdag 14 mei code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het erg droog is in onze natuur- en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot. Code oranje zal wellicht enige tijd van toepassing blijven, omdat er ook de komende periode weinig tot geen neerslag verwacht wordt.

Een rook- en vuurverbod in natuurgebieden, open vuren overal verboden

Om bos- en natuurbranden te voorkomen, kondigde gouverneur Cathy Berx op woensdag 20 mei 2020 een politiebesluit af dat een absoluut rookverbod oplegt in de natuur- en heidegebieden en bossen in de provincie Antwerpen. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, geldt er ook een verbod om vuur in open lucht te maken op het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen. Het is nergens toegestaan een open vuur/kampvuur te maken. Van 3 april tot 4 mei was er al een eerste keer een rook -en vuurverbod ingesteld in onze provincie.

Wat betekent code oranje?

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) paste de brandwaarschuwingsindex voor het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen op donderdag 14 mei aan naar fase oranje:

ORANJE: Hoog gevaar. Wees voorzichtig! Als er een brand uitbreekt rukt de brandweer versterkt uit. Er wordt meer materieel en mankracht ingezet. De brandtorens in de Kalmthoutse Heide en op het Groot Schietveld worden elke dag bemand.

Ga je tijdens het verlengde weekend genieten in de natuur? Doe het op een verstandige manier. Wees waakzaam en alert voor vuur in de natuur. Zorg goed voor jezelf, voor anderen, én ook voor de bossen en heide- en natuurgebieden.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP