Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronavirus: Beperkt bezoek toegelaten in AZ Herentals vanaf 8 juni

28 mei ’20 (do)
In het AZ Herentals mag elke patiënt vanaf maandag 8 juni één bezoeker ontvangen en dus nog niet vanaf dinsdag 2 juni. Voor de veiligheid van medewerkers, patiënten én bezoekers voorziet het ziekenhuis een geautomatiseerde toegangscontrole. Dit nieuwe systeem is beschikbaar vanaf 8 juni.

Tot en met zondag 7 juni blijft het huidige bezoekverbod van kracht.

Geautomatiseerde toegangscontrole

In het AZ Herentals herneemt stilaan de normale werking voor afspraken, onderzoeken en ingrepen. Iedereen die het ziekenhuis binnen komt, wordt gecontroleerd om de veiligheid van medewerkers en patiënten te beschermen. Zo gauw bezoek wordt toegelaten, vergroot het aantal personen dat deze controle moet doorlopen.

Om dit alles in goede banen te leiden, plaatst het AZ Herentals een systeem met geautomatiseerde toegangscontrole waarbij patiënten met hun e-ID en bezoekers met een geldige QR-code het ziekenhuis kunnen binnengaan. Dit geautomatiseerde systeem is beschikbaar vanaf maandag 8 juni.

De details over het systeem worden momenteel verder uitgewerkt. Een aantal uitgangspunten zijn al wel afgesproken.

  • Bezoek is enkel toegelaten tussen 17.00 en 20.00 uur. Dit om drukke liften en gangen te vermijden. Vanaf 17.00 uur zijn er immers minder patiënten voor een raadpleging of onderzoek aanwezig.
  • Per patiënt zal er dagelijks één (bij voorkeur steeds dezelfde) bezoeker toegelaten worden en dat maximaal voor 30 minuten. Elke patiënt (die minstens voor één nacht opgenomen wordt) ontvangt een QR-code die hij aan zijn gekozen bezoeker kan doorsturen.
  • Er is geen bezoek toegelaten bij coronapatiënten.
  • Elke bezoeker moet zijn handen ontsmetten en een mondmasker dragen.
  • De richtlijnen voor begeleiders blijven ongewijzigd: wie naar het ziekenhuis komt voor een afspraak, onderzoek of ingreep, komt alleen. Enkel wanneer het niet anders kan, mag een begeleider de patiënt vergezellen.

Een toegangscontrole zal nog lang, en mogelijk permanent, deel uitmaken van de normale werking van het ziekenhuis. Daarom heeft het AZ Herentals ervoor gekozen om meteen te starten met een goed uitgewerkt systeem wanneer bezoek mogelijk wordt in plaats van eerst een tijdelijke oplossing te gebruiken. Daarom is bezoek pas mogelijk vanaf 8 juni en dus nog niet op dinsdag 2 juni.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

LCP