Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning aanleg ondergrondse elektriciteitskabels

05 juni ’20 (vr)
Elia beheert het Belgische hoogspanningsnet en staat in voor het transport van elektriciteit door het hele land. Dat moet veilig en duurzaam gebeuren. In functie daarvan plannen ze het project Herentals – Heze waarbij ze nieuwe ondergrondse transportkabels aanleggen in Herentals, Olen en Geel.

Dat is nodig om het elektriciteitsnet voor te bereiden op de toenemende energievraag in de omgeving. Dankzij dit project kan Elia een betrouwbare elektriciteitsvoorziening voor bedrijven en huishoudens in de regio in de toekomst blijven garanderen.

Traject dat de kabels zullen volgen

De ondergrondse kabels worden aangelegd tussen het hoogspanningsstation in Herentals en het hoogspanningsstation Heze in Geel. Het traject is ongeveer 11 kilometer lang en loopt door Olen, Herentals en Geel. Daarnaast komt er een bijkomende aansluiting met het bedrijventerrein van Umicore in Olen.

De voorgestelde trajecten voor de twee ondergrondse kabels zijn in dialoog met de gemeente en steden tot stand gekomen.

De kabels worden in verschillende fasen aangelegd. Volgens de huidige planning worden de werken uitgevoerd van februari 2021 tot juni 2022.

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning

Elia heeft een vergunningsaanvraag ingediend voor de aanleg van ondergrondse kabels. De aanvraag werd op 19 mei volledig verklaard. Het openbaar onderzoek start op 2 juni en loopt tot 2 juli . Bij de start van een openbaar onderzoek organiseert Elia steeds een infomarkt. Door de coronamaatregelen is een infomarkt nu niet mogelijk. Omwonenden langs het traject kregen een bewonersbrief met bijhorende flyer. In deze video licht een medewerker het project uitgebreid toe.

Meer informatie?
Bij vragen of opmerkingen kan je Elia contacteren via mail omwonenden@elia.be of het gratis infonummer 0800 11 089.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP