Gemeente Olen

Geen toeslag meer op inschrijvingsgelden voor deeltijds kunstonderwijs Herentals

18 juni ’20 (do)
Volg je les of wil je graag les volgen aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans of aan de Academie voor Beeldende Kunst in Herentals? Je kan je sinds 1 juni inschrijven voor volgend schooljaar. Je betaalt voortaan als Olenaar geen toeslag meer op het inschrijvingsgeld.

Leerlingen die les volgen aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans of aan de Academie voor Beeldende Kunst in Herentals en zelf niet in Herentals wonen betalen normaal een toeslag op hun inschrijvingsgeld.

Door een subsidie aan te vragen konden Olenaars in het verleden deze toeslag terugbetaald krijgen. Niet iedereen maakte hier echter gebruik van. Daarom geldt er voortaan een nieuwe, eenvoudigere werkwijze. 

Het lokaal bestuur betaalt voortaan de toeslag voor alle Olense leerlingen rechtstreeks aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans of aan de Academie voor Beeldende Kunst in Herentals. Zo moeten Olense leerlingen bij inschrijving de toeslag niet meer betalen en geldt voor hen gewoon onmiddellijk hetzelfde tarief als voor de inwoners van Herentals.

Verderzetting lessen Muzieklab in basisschool Toermalijn

In het schooljaar 2019-2020 werd er in Olen een vestigingsplaats opgericht van de Academie voor Muziek, Woord en Dans. De academie startte in onze gemeente een eerste jaar Muzieklab voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor deze 27 leerlingen komt er een tweede jaar Muzieklab in basisschool Toermalijn. Als er genoeg inschrijvingen zijn, start er in het schooljaar 2021-2022 opnieuw een eerste jaar Muzieklab. 

Meer info:

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP