Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 september.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Podcast ‘Het Bankje’: beleef de boeiendste verhalen vanop een bankje

30 juli ’20 (do)
In de Podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

OPENDOEK, de koepelorganisatie voor het amateurtheater, maakte dit project op maat van elke gemeente. Theatergroep Het Vierde Oor en het lokaal bestuur halen het project naar Olen.

Wandel of fiets van bank tot bank in Olen en word getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen tussen mensen. De twintig bankjes staan verspreid in de drie Olense parochies. Je vindt ze onder meer aan de ingang van domein Teunenberg, op het dorpsplein, in de tuin van het sociaal huis, aan de kapel van Meren en Shopping Park Olen. Op elke bank vind je een QR-code die je scant met je smartphone of je tablet waarna je een dialoog kan beluisteren. Misschien heeft het verhaal zich wel afgespeeld op het bankje waar jij het aan het beluisteren bent.

Voor dit project, naar een idee van Wim Chielens, bracht OPENDOEK verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Meer dan honderd amateurkunstenaars werkten twintig verschillende dialogen uit voor de podcast.

Praktisch:

  • De podcast is te beluisteren tot het einde van de zomer.
  • De volledige lijst met de locaties van de banken en de verhalen kan je hier downloaden. (zie downloads)
  • Klik hier indien je hulp nodig hebt bij het scannen van de QR-code.
Nieuwsoverzicht
Foto Opendoek

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP