Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 30 september.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Start openbaar onderzoek omgevingsvergunning project Massenhoven-Van Eyck (Elia)

10 augustus ’20 (ma)
Elia, de Belgische hoogspanningsnetbeheerder, plant een versterking van de ruggengraat van het Belgische elektriciteitsnet in de provincies Antwerpen en Limburg. Vanaf 14 augustus kan je de aanvraag inkijken.

Project Massenhoven-Van Eyck

Het project Massenhoven-Van Eyck is nodig om de toename van elektriciteitsstromen beter te organiseren en meer elektriciteit uit te wisselen met Nederland. De bestaande bovengrondse luchtlijn (380kV) tussen hoogspanningsstation Massenhoven (in Zandhoven) en Van Eyck (in Kinrooi) wordt in twee fasen voorzien van een nieuw type elektriciteitsdraden die meer stroom kunnen vervoeren. De werken starten vanaf begin 2021 en worden eind 2024 afgerond.

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning

Eind 2019 organiseerde Elia infomarkten waar het project werd voorgesteld en buurtbewoners vragen konden stellen. Intussen heeft Elia een vergunningsaanvraag ingediend om de werken te kunnen uitvoeren. De Vlaamse Overheid verklaarde de aanvraag op 31 juli 2020 volledig en ontvankelijk. Het openbaar onderzoek in Olen start op vrijdag 14 augustus en loopt tot en met zaterdag 12 september.

Vergunningsaanvraag inkijken

Tijdens het openbaar onderzoek kan je de volledige aanvraag inkijken via www.omgevingsloket.be of na afspraak bij de medewerkers van Omgeving in boekelhuis.

Je kan een gegrond bezwaar indienen via het omgevingsloket of per aangetekende brief naar het college van burgemeester en schepenen, Dorp 1, 2250 Olen.

Contactgegevens Elia

Op de website van Elia vind je heel wat informatie over het project. Heb je nadien nog vragen? Dan kan je Elia als volgt contacteren:

Nieuwsoverzicht
Elia

Deel deze pagina

Downloads

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP