Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 november.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Werken geluidsschermen E313 starten op maandag 14 september

07 september ’20 (ma)
Binnenkort komen er geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Schaatsbergen en Ven. Oorspronkelijk gingen deze werken van start in het voorjaar maar corona zorgde voor vertraging. De nieuwe voorziene startdatum is maandag 14 september. De werken duren zo'n drie maanden.

Eerst vinden de nodige voorbereidingen plaats zoals het creëren van doorsteken in de middenberm van de autosnelweg en snoei- en rooiwerken. Daarna plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer de geluidsschermen aan de noordzijde (rijrichting Antwerpen) en vervolgens aan de zuidzijde (rijrichting Hasselt).

Project in een notendop

De betonnen geluidsschermen worden geplaatst over een totale lengte van ongeveer 1,4 kilometer. Richting Antwerpen komt er 600 meter aan schermen, richting Hasselt gaat het om 800 meter. De geluidsschermen zijn 3 tot 4 meter hoog. Aan de kant van de snelweg zijn ze voorzien van een absorberend materiaal waardoor de geluidsgolven niet weerkaatsen.

Hinder

Om de aanleg van de geluidsschermen te kunnen uitvoeren, creëert het Agentschap Wegen en Verkeer een werkzone op de rechterrijstrook en de pechstrook van de autosnelweg. Het verkeer op de E313 wordt er plaatselijk op versmalde rijstroken gebracht en het verkeer op de linkerrijstrook gaat via een doorsteek in de middenberm naar de andere zijde. Het doorgaand verkeer op de autosnelweg kan dus altijd over twee versmalde rijstroken blijven rijden, weliswaar met een snelheidsbeperking. 

De werken brengen enige geluids- en trillingshinder met zich mee. Om de strakke planning te halen, kan er ook ‘s nachts en tijdens het weekend worden gewerkt. Om de hinder voor de omwonenden te beperken, vinden bepaalde werken enkel overdag plaats.

Meer info vind je op https://wegenenverkeer.be/olen.

Nieuwsoverzicht
geluidsschermen ter hoogte van Schaatsbergen

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP