Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot eind november.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

COVID-19 toeslag in het Groeipakket - extra steun voor gezinnen met inkomensverlies

26 augustus ’20 (wo)
Gezinnen die het financieel zwaar hebben en een inkomensverlies hadden van minstens 10% door de coronacrisis kunnen eenmalig een extra ondersteuning krijgen van 120 euro per kind via het Groeipakket. Je kan de COVID-19-toeslag nog aanvragen tot en met 31 oktober.

Wie kan de toeslag aanvragen?

De toeslag is voor gezinnen:

  • met kinderen die een Groeipakket ontvangen
  • en die door de coronacrisis in maart, april, mei of juni een inkomensverlies van minstens 10% hebben in vergelijking met januari of februari
  • en waarbij het gezinsinkomen onder de inkomensgrens van 2.213,30 euro per maand ligt (bruto belastbaar inkomen). 

Hoe aanvragen?

Je ontvangt de COVID-19-toeslag niet automatisch. Je moet  de toeslag aanvragen bij de uitbetaler van je Groeipakket. Dat kan nog tot en met 31 oktober.

Je uitbetaler zal je vragen om bij je aanvraag ook bewijsstukken toe te voegen om je inkomensverlies aan te tonen (vb. loonfiches, attesten van de uitbetalingsinstelling voor uitkeringen, verklaring van de boekhouder voor zelfstandigen).

Ken je jouw uitbetaler niet? Je vindt de contactgegevens onder mijn.groeipakket.be

Meer info op www.groeipakket.be/nl/COVID19

Nieuwsoverzicht
vraag je toeslag aan

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Huis van het Kind

adres
tel.
014 26 41 14
e-mail
komie.geire@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
(langskomen kan enkel op afspraak)
LCP