Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 november.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Lezing in de bib: Lander Van Tricht over de globale feiten en regionale gevolgen van de klimaatopwarming

25 augustus ’20 (di)
In het najaar van 2020 zijn er in de bibs van het Neteland opnieuw verschillende lezingen. Het thema dit jaar: ‘Vijf inzichten voor het nieuwe decennium’. Op 15 september bijten we in Olen de spits af met een lezing van Lander Van Tricht over klimaatopwarming.

Geloof en ongeloof alom, voor- en tegenstanders, bangmakerij, geldklopperij, politiek gezever, discussies bij de vleet... maar hoe erg is het nu gesteld met onze planeet? Of valt het allemaal nog wel mee? Wat moeten we ermee? In deze lezing legt Lander Van Tricht, wetenschapper gespecialiseerd in klimaat- en gletsjeronderzoek, uit waarom en hoe het klimaat verandert en wat de lokale effecten hiervan zijn. Hij gaat daarbij specifiek in op de regio en omstreken. De klimaatverandering gaat immers veel verder dan een stijgende zeespiegel en minder gletsjers. Hittegolven en felle onweersbuien zullen een impact hebben op de land- en tuinbouw, maar ook op het dagelijkse leven van iedereen.

Praktisch

  • dinsdag 15 september om 20.00 uur in de bib
  • 5 euro
  • inschrijven voor deze en andere lezingen van Bibliotheek Neteland kan via één van de deelnemende bibliotheken of via https://nete.land/lezingen 
  • samenwerking van de bibliotheken van Neteland, Vormingplus en Thomas More
  • mondmasker verplicht vanaf 12 jaar

Neteland-lezingen die nog op de agenda staan

  • 9 oktober in de bib van Herentals: Stijn Derammelaere over ‘Hoe slim is de artificiële intelligentie van de toekomst?’
  • 22 oktober in GOC Ter Voncke Herenthout: Hans Vandeweghe over de nieuwste ontwikkelingen in de sportindustrie
  • 10 november in de bib van Grobbendonk: Jan Balliauw over de invloed van Rusland én de VS op het Westen
  • 18 november in de cafetaria van Thomas More Vorselaar: Mark Mieras over ‘Hoe haalt u het beste uit uw hersenen?’
Nieuwsoverzicht
lezing Lander Van Tricht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

bibliotheek

adres
tel.
014 21 61 24
e-mail
bibliotheek@olen.be
Open vandaag: 13.00 - 16.00 uur & 18.00 - 20.00 uur
LCP