Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 30 september.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

VACATURE: twee toezichthouders milieu en ruimtelijke ordening

03 september ’20 (do)
Gemeenten Olen en Vorselaar en gemeenten Herenthout en Grobbendonk zoeken elk een toezichthouder milieu en ruimtelijke ordening. Zorg jij er mee voor dat deze gemeenten een fijne plek zijn om te wonen en te werken?

Wat je doet

In deze functie voer je ter plaatse in jouw gemeenten preventieve acties en gerichte controles uit om na te gaan of voorschriften en regels in verband met ruimtelijke ordening, bouw, vergunningen en milieu correct worden nageleefd. Nadat je de nodige vaststellingen hebt gedaan, maak je een rapport waarin je jouw vaststellingen beschrijft en de situatie analyseert. Op basis daarvan geef je informatie of werk je voorstellen, adviezen en oplossingen uit en neem je de nodige acties.

Je zet maximaal in op sensibilisering en preventie van overtredingen. Door toepassing van zachte handhaving, treed je in naam van het bestuur op tegen overtredingen met de ambitie om het respect voor stedenbouwkundige regels en milieuvoorschriften te verhogen. Als toezichthouder zorg je er op deze manier mee voor dat onze gemeenten een fijne plek zijn om te wonen en te werken, nu en morgen.

Je kan daarbij steunen op het lokale handhavingsplan, je collega’s binnen en buiten de gemeenten en op het bestaande juridisch kader. Je krijgt een degelijke opleiding en begeleiding om in deze boeiende job te groeien en een expert te worden.

Wie je bent

Je bent in het bezit van een bachelordiploma, bij voorkeur in een juridische, milieutechnische of stedenbouwkundige richting. Maar ook kandidaten met een ander bachelordiploma komen in aanmerking. We verwachten wel dat je binnen drie jaar nadat je in dienst kwam het ‘bekwaamheidsbewijs toezichthouder milieuhandhaving’ behaalt, waarbij je kan rekenen op onze ondersteuning voor jou.

Daarnaast:

 • ben je iemand die heldere analyses maakt en onderbouwde, genuanceerde beslissingen neemt.
 • ben je leergierig, want jij zal worden gezien als de expert ter zake.
 • hou je bij het zoeken naar oplossingen plichtsbewust rekening met het juridisch kader en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • typeert het jou dat je niet tevreden bent met de eerste de beste oplossing.
 • uit jouw voorstellen blijkt dat je consensus zoekt om de verschillende belangen en wensen van de verschillende partijen rond de tafel te verzoenen.
 • hebben we aan jou een goed georganiseerde collega en bovenal een teamspeler.

Wat we bieden

 • een voltijds vast contract voor onbepaalde duur
  • ofwel bij gemeente Olen met deeltijdse tewerkstelling in Vorselaar
  • ofwel bij gemeente Herenthout met deeltijdse tewerkstelling in Grobbendonk
 • degelijke verloning (B1 – B3)
 • een verantwoordelijke en maatschappelijk relevante functie
 • ruime opleidingsmogelijkheden om je het vak eigen te maken (zoals deze collega)
 • mogelijkheid van jobinvulling met eigen accenten
 • functioneren in een hecht team van medewerkers
 • interessante werkuren en verlofregeling voor een goede work-life balance
 • maaltijdcheques, tweede pensioenpijler, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering

Interesse?

Neem een kijkje op onze vacaturesite. Solliciteren kan tot en met 7 oktober. Het gaat om een voltijdse functie met een vast contract.

Nieuwsoverzicht
vacature beleidsmedewerker handhaving

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

HR en Personeelsadministratie

adres
tel.
014 27 95 22
e-mail
hr@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP