Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 november.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Stemmen uit de Oorlog - 23 oktober Nacht van het Kempens Erfgoed: volzet!

27 september ’20 (zo)
In tijden van miserie grijpen mensen vaak naar muziek en poëzie om hun emoties een plaats te geven. Dat was tijdens de wereldoorlogen niet anders. Maak op 23 oktober kennis met oorlogsliederen uit onze regio aan de hand van een tentoonstelling en een muziekvoorstelling met Guy Verlinden.

Tentoonstelling heemkring De Linde

Aan de hand van teksten, foto’s, geluidsfragmenten en beelden met een persoonlijke getuigenis krijg je een beeld van typische oorlogsliederen en -gedichten uit onze contreien.

Muziekvoorstelling met Guy Verlinden

In samenwerking met het In Flanders Fields Museum maakte muzikant Guy Verlinden de voorstelling ‘Oorlogsstemmen’. Aan de hand van anekdotes, gedichten en oorlogsliederen legt hij eveneens de link naar de uitdagingen en de bedreigingen waar we als samenleving vandaag mee kampen.

Met een blik op de bredere historische context van verzet tegen gewapende conflicten, maak je kennis met enkele belangrijke historische figuren zoals Siegfried Sassoon, Martin Luther King en Nelson Mandela. De kracht van muziek en poëzie als verzetsmiddel tegen deze conflicten staat in deze voorstelling centraal.

Alle liedjes werden vertaald naar het Nederlands. Het gedicht 'In Flanders Fields' werd muzikaal vertaald naar ‘In Vlaamse Velden’. Dit gedicht van John McCrae is een van de meest beklijvende getuigenissen van WO I.

Praktisch

  • Vrijdag 23 oktober
    • De muziekvoorstelling met Guy Verlinden: van 20.00 tot 21.15 uur
    • De tentoonstelling van de Heemkring: tussen 19.00 en 20.00 uur en na de muziekvoorstelling
  • in het lokaal dienstcentrum Komie Geire
  • gratis
  • Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan ten laatste op donderdag 22 oktober via het e-loket. UPDATE: alle plaatsen zijn volzet.
  • Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt (afhankelijk van de toegelaten maximumcapaciteit op dat moment).

Opgelet: de Nacht van het Kempens Erfgoed gaat voorlopig door onder voorbehoud. Als de epidemische toestand verslechtert, kan deze activiteit alsnog geannuleerd worden.

Nieuwsoverzicht
Guy Verlinden

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Vandaag gesloten
(voorlopig enkel open op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP