Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot eind november.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

VACATURE: medewerker aankoop en overheidsopdrachten

28 september ’20 (ma)
Het lokaal bestuur Olen zoekt een medewerker aankoop en overheidsopdrachten. Lijkt deze vacature iets voor jou? Lees dan verder!

Hoofddoel functie

Als lokaal bestuur is het onze opdracht om bewust om te gaan met onze budgetten en middelen. Daar kan jij een grote impact op hebben door het beheren van de aankopen en overheidsopdrachten. Dit doe je onder andere door het opnemen van volgende gevarieerde taken:

  • Je adviseert en begeleidt collega?s (jouw interne klanten) inzake aankopen van goederen, diensten en werken. Je zet een constructieve samenwerking op om aankoopdossiers zo vlot mogelijk te laten verlopen. Je neemt de rol op van 'business partner' inzake aankopen en overheidsopdrachten.
  • Je analyseert de behoeften en vertaalt deze in een efficiënte aankoopstrategie en de opmaak van de opdrachtdocumenten (bestekken, beslissingen,…). Je begeleidt collega's in het verwoorden van hun behoeften en adviseert bij het opmaken van technische en functionele specificaties. Je bewaakt de kwaliteit van de administratieve dossiers.
  • Je analyseert en optimaliseert het aankoopproces: je zoekt kansen om te verbeteren op vlak van efficiëntie, duurzaamheid, uniformiteit, bundelen van opdrachten,… Je sluit (raam)overeenkomsten af en volgt contracten op.
  • Je bouwt expertise op en vertaalt dit naar concrete toepassingsmogelijkheden in het team. Je zorgt ervoor dat collega's de geldende wetgeving begrijpen en toepassen. Je zet procedures op die dit ondersteunen en waar nodig geef je interne infomomenten of opleidingen. 
  • Je onderhoudt contacten met de stakeholders en vertegenwoordigt de organisatie bij de leveranciers. 

Geprikkeld en wil je meer weten?

Surf naar onze vacaturewebsite en download de infobundel. Solliciteren kan tot en met maandag 2 november 2020. Het gaat om een voltijds contract van onbepaalde duur.

Nieuwsoverzicht
Vacature medewerker aankoop en overheidsopdrachten

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

HR en Personeelsadministratie

adres
tel.
014 27 95 22
e-mail
hr@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
(langskomen kan enkel op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP