Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot eind november.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Download de app 'Coronalert' en bescherm jezelf en anderen

30 september ’20 (wo)
De Belgische app 'Coronalert' is sinds woensdag 30 september beschikbaar. Download hem nu en draag bij tot een snellere contactopsporing. Zo bescherm je jezelf en anderen in de strijd tegen het coronavirus. Je blijft anoniem.

Met wie had je eergisteren contact? En de dagen daarvoor? Met wie zat je samen in de trein? Of in de bus, de metro, op café of op restaurant?

Vaak ken je hen niet eens persoonlijk. Toch is elk nauw contact een risico.

Coronalert helpt je om dit op te volgen. Bovendien gebeurt dat anoniem. Zo bescherm je tegelijk je gezondheid én je privacy.

Hoe werkt de app?

  • Hij waarschuwt je als je in nauw contact bent geweest met iemand die positief testte op het coronavirus. Dit gebeurt anoniem. Je weet dus niet met wie, waar en wanneer.
  • De app adviseert je over wat je moet doen om jezelf en anderen te beschermen.
  • Hij waarschuwt andere gebruikers van de app, waarmee je in nauw contact stond, anoniem als je zelf positief zou testen op het coronavirus.

Deze werkwijze gaat sneller dan het klassieke contactonderzoek van het contactcenter. Bovendien werkt het ook voor contacten die je niet persoonlijk kent.

Snelheid is belangrijk, om jezelf en je dierbaren te beschermen.

Je kan de app Coronalert hier downloaden voor je smartphone.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

LCP