Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vanaf woensdag strengere maatregelen (code oranje) voor jeugdwerk en sportwereld

13 oktober ’20 (di)
Zowel voor jeugdwerk als voor sport is vanaf woensdag 14 oktober code oranje van kracht. De verstrengingen komen er naar aanleiding van het zorgwekkend aantal nieuwe besmettingen. Wij lijsten even voor je op wat dat juist betekent.

Wat betekent code oranje concreet?

CODE ORANJE VOOR SPORT

 • Indoorsporten waarbij de veiligheidsafstand van anderhalve meter niet gegarandeerd kan worden, worden verboden voor alle sporters boven 12 jaar. Een competitiematch basketbal, volleybal of zaalvoetbal kan dus niet meer, een partij enkelspel tennis kan wel nog. 
 • Trainingen waar de veiligheidsafstand wel gerespecteerd kan worden, mogen nog doorgaan, net als fitness
 • Douches en kleedkamers sluiten, behalve in zwembaden. 
 • Kantines mogen voorlopig open blijven volgens dezelfde strikte regels als in de horeca. Dat betekent: enkel zitten, maximaal vier personen aan een tafel (uitgezonderd gezinnen), mondmaskerplicht wanneer men zich verplaatst, respect voor de afstandsregel van anderhalve meter, bediening aan tafel,...
 • Voor het publiek blijven de regels ongewijzigd: een maximum van 200 toeschouwers indoor en 400 outdoor. Voor meer toeschouwers is een speciale toelating nodig. Iedereen moet op afstand zitten en een mondmasker dragen. 
 • Sportkampen in de herfstvakantie kunnen doorgaan, in kleine groepen en volgens dezelfde protocollen als de jeugdkampen. 

De maatregelen gelden al zeker tot en met de herfstvakantie. Nadien volgt er een evaluatie.
 

CODE ORANJE VOOR HET JEUGDWERK

Algemeen

 • Er wordt aangeraden om activiteiten zoveel mogelijk buiten te organiseren.
 • Ook buiten worden activiteiten met veel fysiek contact sterk afgeraden voor alle leeftijden.
 • Goede hygiëne blijft centraal staan.

Voor de -12-jarigen

 • Voor kinderen onder de 12 jaar verandert er eigenlijk niets: zij vormen nog steeds bubbels van 50 leden, zowel binnen als buiten. 
 • Binnen de eigen bubbel moeten de leden onderling geen afstand van elkaar houden bij activiteiten. Er is ook geen mondmaskerplicht van toepassing. 

Opgelet: combineer je -12 en +12 in dezelfde bubbel? Dan gelden de +12-jarigen regels.

Voor de +12-jarigen:

 • In geval van buitenactiviteiten blijft de bubbel van maximaal 50 personen van kracht. 
 • NIEUW! Organiseer je binnenactiviteiten, dan wordt de bubbel voortaan beperkt tot maximaal 20 personen. Ook draag je binnen verplicht een mondmasker vanaf de leeftijd van 12 jaar.
 • Binnen de eigen bubbel moeten de leden geen afstand van elkaar houden bij activiteiten.
 • Intens fysiek contact wordt te allen tijde vermeden, dus even geen schmink-sessies, Dikke Berta, Vleeshoop of andere fysieke activiteiten.

Voor de +18-jarigen

Wanneer de meerderheid van de groep +18 is, mag een groep bestaan uit maximaal 50 personen. Contact tussen de deelnemers van deze groep is NIET mogelijk, er is te allen tijde social distancing en/of gebruik van mondmaskers indien de afstand niet kan gegarandeerd worden. Binnen is het dragen van een mondmasker sowieso verplicht.

Weekends, leefweken en andere overnachtingen

 • Leefweken voor jongeren vanaf 12 jaar zijn niet toegelaten tijdens code oranje. Deelnemers bewegen zich hier continu in verschillende contexten ( school, werk, vakantiejob, jeugdwerk,..) waardoor het risico op besmetting te groot is.
 • Leidingsweekends, teambuildende weekends met animatoren,... voor +18-jarigen mogen niet plaatsvinden aangezien social distance onmogelijk is.
 • Weekends en activiteiten met overnachtingen voor -12-jarigen en 12- tot 18-jarigen kunnen nog steeds doorgaan. In geval van 12- tot 18-jarigen zal er binnen in bubbels van 20 moeten gewerkt worden en met mondmaskers. Overnachtingen binnen moeten met voldoende afstand tussen de bedden of slaapmatjes. Ruimtes moeten ook goed verlucht worden.

Ook binnen code oranje blijft jeugdwerk dus mogelijk. Vrijetijdsactiviteiten blijven een belangrijke bijdrage leveren aan het lichamelijke, mentale én sociale welbevinden van kinderen en jongeren.

Nieuwsoverzicht
indoor sport

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

LCP