Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot eind november.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Laat jij ze ook liggen?

15 oktober ’20 (do)
We hebben net de warmste maar ook de droogste zomer achter de rug. Ook onze tuinen, parken en bedrijfsterreinen blijven niet gespaard van de gevolgen hiervan. De beste remedie? Laat de blaadjes liggen.

Bomen halen namelijk voedingsstoffen uit de bodem, CO2 uit de lucht en droppen die in onze tuin als ze hun bladeren verliezen. Zo krijg je gratis mest en humus. Als je in de herfst de blaadjes laat liggen, heb je tegen de zomer een verteerde humuslaag die als een spons het water zal vasthouden.

Blaadjes maken je gazon dus niet kapot, te veel blaadjes wel. Hark ze oftewel weg en leg ze onder je boom of in je moestuin. Er over rijden met de grasmachine is ook een optie. Zo versnipper je ze en hoef je je gazon niet meer te bemesten als je dat van plan was. Veeg de blaadjes wel best van verharde oppervlakten om gladde plekken te voorkomen.

Nieuwsoverzicht
Laat ze liggen

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
(langskomen kan enkel op afspraak)
Overzicht medewerkers
LCP