Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Moet je op het gemeentehuis, het sociaal huis of boekelhuis zijn? Maak een afspraak. Om jou en anderen te beschermen geldt deze werkwijze al zeker tot 1 november.

Heb je een vraag voor Sociale Hulp- en Dienstverlening en kan je geen afspraak maken? Kom dan langs op maandag tussen 9.00 - 12.00 uur of 17.30 - 20.00 uur of op vrijdag tussen 9.00 - 12.00 uur.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Coronamaatregelen verstrengen vanaf maandag 19 oktober

16 oktober ’20 (vr)
De laatste weken neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen fors toe, in alle provincies en in alle leeftijdscategorieën. Het overlegcomité kondigde daarom op vrijdag 16 oktober strengere maatregelen aan. De maatregelen gaan in vanaf maandag 19 oktober.

Ze blijven al zeker tot en met maandag 16 november van kracht. Over twee weken volgt er een evaluatie. 

 • Cafés en restaurants moeten vier weken sluiten. Een maaltijd afhalen bij restaurants kan nog tot 22.00 uur. Om de horeca te ondersteunen, komt er een uitgebreid steunpakket.
 • De verkoop van alcohol is verboden vanaf 20.00 uur tot 5.00 uur 's morgens.
 • Nachtwinkels moeten om 22.00 uur de deuren sluiten.
 • Er komt een avondklok tussen middernacht en 5 uur ‘s morgens. Enkel essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen (bijvoorbeeld voor het werk of voor dringende medische redenen) zijn toegelaten. 
 • Elke persoon mag nog één nauw contact hebben, bovenop de mensen waarmee je samenwoont. Een nauw contact is een persoon die dichter bij jou mag komen dan anderhalve meter en zonder mondmasker.
 • Ieder huishouden mag de volgende twee weken maximaal vier dezelfde mensen ontvangen, enkel met mondmasker en op minstens anderhalve meter afstand van elkaar. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet meegeteld.
 • Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal vier personen, kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld.
 • Thuiswerk is de regel, maar bedrijven moeten kunnen blijven draaien. Waar telewerk niet kan, moet alles in het werk gesteld worden om het werk veilig te laten verlopen.
 • Markten (zonder consumptie ter plaatse) en kleine kermissen mogen doorgaan met maximaal 200 bezoekers. 
 • Kerstmarkten, jaarmarkten, brocantemarkten, rommelmarkten en winterdorpen mogen niet doorgaan.
 • Koffietafels na uitvaarten mogen met maximaal 40 mensen.
 • De huidige steunmaatregelen aan ondernemers worden verlengd.
 • Voor indoor activiteiten blijven de bestaande protocollen gelden tot aan evaluatie op 23 oktober. Er komt een verbod op de verkoop van drank en voeding.
 • Sportwedstrijden: compartimenten worden gehalveerd van 400 naar 200 toeschouwers (professioneel) of enkel met leden van hetzelfde huishouden (amateurs). Kantines en drankgelegenheden worden gesloten.
 • De basisregels blijven gelden: was regelmatig je handen, doe je activiteiten zoveel mogelijk buiten, bescherm kwetsbare mensen, hou anderhalve meter afstand en draag waar nodig een mondneusmasker.
 • Draag een mondmasker waar verplicht en als de veilige afstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden.
  • Verplicht op het openbaar vervoer, in winkels en winkelcentra, handelsbeurzen (met inbegrip van salons), bioscopen, theater-, concert-, en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen en bezinningsplaatsen, musea, bibliotheken, casino's, speelautomatenhallen en horeca-inrichtingen behalve wanneer je als klant aan je tafel zit (opgelet: de horeca is tijdelijk gesloten). Opgelet: er geldt een verstrengde mondmaskerplicht in de provincie Antwerpen.

Vragen? Op weekdagen kan je tussen 9.00 en 17.00 uur contact opnemen met het algemeen informatienummer 0800 14 689. 

We weten dat het coronavirus al een lange tijd zware inspanningen vraagt van iedereen. Toch blijft het van groot belang om met z’n allen onze verantwoordelijkheid te blijven opnemen, zeker nu de cijfers terug fors toenemen. Hou vol. Zorg voor jezelf en vooral voor de zwaksten onder ons. Zo kunnen we binnenkort weer genieten van meer vrijheid en hopelijk van elkaar tijdens de kerstdagen. Samen tegen Corona!

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

LCP