Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronavirus: quarantaine- en isolatieregels in een notendop

21 oktober ’20 (wo)
De laatste weken neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen fors toe. Heel wat mensen zitten in een verplichte quarantaine of isolatie. Het is erg belangrijk dat iedereen tijdens deze periode onderstaande regels strikt opvolgt.

Je moet in quarantaine omdat je terugkeert uit een rode zone of omdat je in contact bent geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Je vertoont zelf (nog) geen symptomen. In geval van quarantaine volg je onderstaande regels:

 • Gebruik andere spullen zoals handdoeken, beddengoed en bestek dan je huisgenoten. Gebruik, als het kan, een ander toilet of andere badkamer dan je huisgenoten.
 • Breng je quarantaine niet door in een omgeving met personen die het risico lopen op een ernstige vorm van COVID-19. Risicopatiënten zijn personen ouder dan 65 jaar, personen met een ernstige onderliggende medische aandoening zoals ernstige hart-, long- of nieraandoeningen en personen met een gedaalde immuniteit.
 • Laat geen andere personen dan je huisgenoten toe in je woning.
 • Werken op locatie en naar school gaan is niet toegestaan. Als je kan thuiswerken, doe je dit uiteraard wel. Kan je niet thuiswerken, vraag dan een attest aan de dokter. Je mag je enkel verplaatsen voor dringende medische zorgen, dringende juridische en financiële kwesties en om naar de winkel te gaan wanneer niemand anders dit voor jou kan doen.
 • Voor alle verplaatsingen (vanaf aankomst in België) vermijd je het gebruik van het openbaar vervoer.
 • Volg je gezondheidstoestand nauw op. Als er symptomen optreden moet je in zelfisolatie gaan en contact opnemen met een huisarts in de buurt.
 • Tijdens de hele periode van quarantaine moet je bereikbaar zijn en medewerking verlenen aan de gezondheidsautoriteiten.

Je moet in isolatie wanneer je zelf coronasymptomen vertoont en/of positief hebt getest op COVID-19. Je neemt in dat geval nog enkele extra maatregelen bovenop de quarantaineregels. 

 • Draag thuis een mondmasker om je huisgenoten te beschermen.
 • Verblijf zoveel mogelijk in een aparte kamer die je goed verlucht, zodat het virus er zich niet kan opbouwen.
 • Je mag je woning in dit geval zeker niet verlaten. Vraag voor dringende zaken zoals boodschappen écht de hulp van anderen.
 • Neem contact op met het callcenter of contacteer zelf de mensen waarmee je contact had.

Heb je vragen over je quarantaine of isolatie of weet je niet precies wat wel of niet mag? Bekijk de info op de officiële coronawebsite of neem contact op met het algemene informatienummer: 0800 14 689. 

Heb je hulp nodig tijdens je quarantaine of isolatie (boodschappen, apotheker,…)? Aarzel niet en neem contact op met de medewerkers van het lokaal dienstencentrum Komie Geire via komie.geire@olen.be of 014 26 41 14.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Gezondheid

LCP