Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Volg de prijsuitreiking van de Olense Kartoenale 2020 online

06 november ’20 (vr)
Op vrijdag 13 november vindt de prijsuitreiking van de 32ste editie van de internationale cartoonwedstrijd ‘Olense Kartoenale’ plaats. Voor het eerst in de geschiedenis van de Kartoenale worden de winnaars online bekendgemaakt.

Door het coronavirus is de organisatie immers dit jaar niet in de mogelijkheid om binnen- en buitenlandse cartoonisten uit te nodigen voor een fysieke prijsuitreiking. 

De online bekendmaking gebeurt via een video op het YouTube-kanaal van het lokaal bestuur Olen. Je kan de online prijsuitreiking op vrijdag 13 november vanaf 20.00 uur online volgen.

Winkelen: gisteren, vandaag en morgen

De gekende Olense cartoonwedstrijd koos dit jaar in samenspraak met hoofdsponsor Shopping Park Olen voor het hoofdthema ‘Winkelen: gisteren, vandaag en morgen’. Hoe wordt er in de toekomst gewinkeld? Heeft online shoppen alleen maar voordelen? Of grijpen we terug naar het verleden waar shoppen een sociaal gebeuren was? En wat is de impact van het coronavirus op onze manier van winkelen? Cartoonisten over heel de wereld werden de afgelopen maanden uitgedaagd om hun kijk op het winkelgebeuren zo origineel mogelijk in beeld te brengen.

Zoals elk jaar reikt ook Amnesty International dit jaar weer een eigen prijs uit. Die prijs gaat naar de beste cartoon over het thema ‘Met solidariteit is niets mis, dus zeker niet vervolgen’. Daden van solidariteit worden niet altijd gewaardeerd en zelfs steeds vaker gecriminaliseerd. Meer en meer mensen die vluchtelingen, asielzoekers en migranten helpen, worden daarvoor bedreigd.

Tentoonstelling en catalogus

Aansluitend na de online prijsuitreiking kan je ook de tentoonstelling van de Olense Kartoenale digitaal bekijken. De winnende cartoons en vele andere inzendingen zijn ook gebundeld in een prachtige kleurencatalogus. Dit verzamelalbum is te koop voor 12 euro aan het onthaal van het gemeentehuis en bij Vrije Tijd in het sociaal huis na afspraak.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP