Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuw Covid-19 testcentrum op domein Teunenberg

05 november ’20 (do)
De huisartsenkring start op domein Teunenberg in Olen een Covid-19-testcentrum. Half november moet het klaar zijn om zo’n 350 coronatesten af te nemen per dag. De manier waarop het triagecentrum precies zal werken, wordt de volgende dagen nog verfijnd. Hou zeker onze website verder in het oog.

Voor wie?

De huisartsenkring Zuiderkempen richt het testcentrum initieel op voor de gemeenten van Neteland (Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk en Vorselaar), Lille, Kasterlee en Westerlo. Bewoners uit andere gemeenten zijn eveneens welkom.

Waarom Teunenberg?

Op het domein Teunenberg staan diverse oude booghallen die in het verleden onder meer werden gebruikt als sportinfrastructuur of als animatieruimte. Met enkele ingrepen kan de accommodatie gebruikt worden om op een vlotte manier personen te testen op Covid-19. De technische diensten van de betrokken gemeenten zijn volop bezig om het gebouw en bijhorende infrastructuur tijdig klaar te krijgen.

Start voorzien in de loop van volgende week

De bedoeling is om in de loop van volgende week het testcentrum op te starten en daarna snel op toerental te komen. Het centrum zal in de beginfase zeven dagen op zeven open zijn tussen 13 en 18 uur. Afhankelijk van de vraag naar testen kan dit aangepast worden. Met deze extra testcapaciteit willen de huisartsen de druk wegnemen op plaatsen in de regio waar nu al volop wordt getest en zijn ze goed voorbereid op wat een drukke winterperiode kan worden.

Meer info volgt nog

De manier waarop het triagecentrum precies zal werken, wordt de volgende dagen nog verfijnd. Hou zeker onze website verder in het oog. Je kan er enkel terecht na het maken van een afspraak. 

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

LCP