Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bevolkingsonderzoek wil baarmoederhalskanker tijdig opsporen

28 december ’20 (ma)
Het bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker moedigt vrouwen van 25 tot en met 64 jaar aan om elke 3 jaar een uitstrijkje te laten nemen. Zo kunnen voorstadia van baarmoederhalskanker worden opgespoord. Meestal volstaat dan een eenvoudige behandeling om de ontwikkeling van deze kanker te voorkomen.

Uitnodiging om deel te nemen

 Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tussen de 25 en 65 jaar oud bent en het te lang geleden is dat je een uitstrijkje heb laten nemen.

Laat je stipt om de drie jaar een uitstrijkje nemen, dan ontvang je geen uitnodigingsbrief. Wil je weten wanneer je laatste uitstrijkje was? Dat kan je terugvinden op:

Daar vind je ook een overzicht van je vaccinaties, medisch dossier en medicatieschema. Inloggen kan via je elektronische identiteitskaart of de app ‘itsme’. 

Hoe deelnemen?

Je beslist zelf of je deelneemt aan het onderzoek. Maak een afspraak met je huisarts of gynaecoloog. Leg een dag vast waarop je niet ongesteld bent. Anders kan het uitstrijkje minder goed worden beoordeeld.

Om de drie jaar?

Een driejaarlijks uitstrijkje volstaat. Baarmoederhalskanker ontwikkelt zich uiterst traag. Maar afwijkingen die ertoe kunnen leiden zijn snel zichtbaar.

Meer weten over bevolkingsonderzoek?

Heb je vragen over het onderzoek? Neem contact op met het Centrum voor Kankeropsporing. Dat kan via:

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie? Neem contact op met je huisarts of gynaecoloog.

Nieuwsoverzicht
baarmoederhalskanker

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Gezondheid

LCP