Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Tournée Minérale - editie 2021

10 januari ’21 (zo)
‘Tournée Minérale’ komt terug voor een vijfde editie. Ga met ons de uitdaging aan en drink in februari een maand lang geen alcohol. Zo ervaar je wat een maand zonder met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij.

Gezelligheid zonder alcohol

Door de coronamaatregelen ziet ons leven er even anders uit. En daardoor ook de manier waarop we met alcohol omspringen. Sommigen drinken minder omdat een deel van het sociaal leven wegviel. Anderen schenken nu sneller thuis een glas uit om te bekomen van de emoties en stress. Bij anderen maakt een glas wijn bij het eten of een pint na het sporten deel uit van de dagelijkse routine.

Tournée Minérale daagt je uit om routines te doorbreken en gezelligheid te creëren zonder alcohol. Dat doet evenveel deugd en uiteindelijk voel je je er beter bij. Want minder alcohol levert je meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. En dat is allemaal heel welkom in deze uitzonderlijke tijden. En bovendien werk je aan een betere gezondheid.

Schreeuw van de daken dat je meedoet

Een maand lang aan de verleiding weerstaan is een hele klus. Met steun van je familie, vrienden of collega’s lukt dat veel beter. Deel daarom je ervaringen op sociale media met #tourneeminerale. Vertel iedereen over de uitdaging. Daag hen uit om mee te doen, moedig elkaar aan en hou samen vol.

Bezorgd over je alcoholgebruik?

Deelnemen aan ‘Tournée Minérale’ is geen oplossing als je problemen met alcohol hebt. Ben je bezorgd over je alcoholgebruik of dat van iemand rondom jou? Op www.druglijn.be kan je terecht voor een eerste advies op maat. Anoniem, zonder taboe en zonder oordeel. Wil je aan de slag met je gebruik? Neem een kijkje op www.alcoholhulp.be voor online zelfhulp en begeleiding.

Nieuwsoverzicht
Touernée Minérale

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP