Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Proefopstelling Voortkapselseweg krijgt definitief karakter

07 januari ’21 (do)
Sinds april van dit jaar is er geen doorgaand verkeer meer mogelijk op de Voortkapelseweg. Het ging om een proefopstelling om de schoolomgeving verkeersveiliger te maken. Na verschillende positieve evaluaties met de school en de politie krijgt de proefopstelling een definitief karakter.

Wat betekent dit concreet?

  • Paaltjes en blokken ter hoogte van de toegangspoort van en naar de basisschool Willem Tell maken dat auto’s de Voortkapelseweg niet meer kunnen in- of uitrijden. Voor fietsers en voetgangers blijft dit uiteraard wel mogelijk.
  • Bij het begin en einde van de schooldag wordt de straat langs het kruispunt met de Kattestraat afgesloten met een nadarhek. Fietsers en voetgangers kunnen er nog door. Ook bewoners mogen de schoolstraat stapvoets blijven uitrijden.

Bijkomende aanpassingen nodig

De ingreep zorgt ervoor dat de inwoners van onder meer Voortkapelseweg, Weeën en Kattebos nu via de Kattestraat naar de Oosterwijkseweg moeten rijden. Daar is het dus wat drukker geworden.

Een aandachtspunt is het kruispunt van Kattestraat met Oosterwijkseweg. De zichtbaarheid is hier niet optimaal als er auto’s geparkeerd staan bij het restaurant ‘Peking Lou’. Daarom gaat deze parkeerplaats op termijn verdwijnen en komt er een plantvak met lage beplanting.

Ook de wegmarkering die de parkeervakken op Voortkapselseweg afbakent, zal verwijderd worden.

Nog vragen?

Verder op deze website vind je een antwoord op heel wat vragen. 

Nieuwsoverzicht
definitieve situatie Willem Tell

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP