Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Olen steunt ‘Yes we can’-campagne

13 januari ’21 (wo)
Wekelijks zetten Olense vrijwilligers zich in om onze straten zwerfvuilvrij te maken. Toch blijft zwerfafval, net zoals in vele gemeenten, een gekend probleem in Olen. Daarom pleiten we voor een structurele aanpak en staan wij als lokaal bestuur mee achter de invoering van statiegeld.

Yes We Can!

Met deze slogan steunen meer dan 150 gemeenten, bedrijven en organisaties de nieuwe campagne van de Statiegeldalliantie voor een invoering van statiegeld op plastic flessen en blikjes. Tot nu toe bestaat dat in ons land enkel op hervulbare glazen flessen. Ook het lokaal bestuur Olen moedigt de gewestelijke en federale beleidsmakers aan om het jaar 2021 goed te beginnen met een besluit voor statiegeld op blikjes en plastic flessen.

Statiegeld?

Het principe van statiegeld is eenvoudig: bovenop de prijs van een plastic fles of blikje betaal je bijvoorbeeld 0,25 euro statiegeld. Dat geld krijg je terug op het moment dat je de lege verpakking via een automaat of winkelbalie terugbrengt. Daarna gaat de verpakking het recyclingproces in om opnieuw gebruikt te worden. 

Statiegeld zou een stap kunnen zijn in het bestrijden van zwerfvuil. Van alle flesjes en blikjes die jaarlijks verkocht worden, belandt nog altijd een groot deel naast de vuilbak. Plastic flesjes en blikjes zijn verantwoordelijk voor zo'n 40 procent van het zwerfafval.

Nieuwsoverzicht
Yes we can

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP