Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Trotseer met je wagen veilig de winter met deze twaalf tips

10 februari ’21 (wo)
Winter betekent traditioneel dat de omstandigheden voor je auto wat zwaarder zijn dan anders. Je wagen moet immers dagelijks lagere temperaturen, gladheid, regen- of sneeuwval doorstaan. Hoe zorg je dat je auto de winter goed trotseert? Wij hebben enkele handige tips voor jou.
 1. Controleer op geregelde tijdstippen de staat van je autobatterij. Ze functioneert vaak slechter bij koude temperaturen en kan startproblemen veroorzaken.
 2. Controleer op gepaste tijdstippen de staat van de rubber van je ruitenwissers en vervang indien nodig voor je eigen veiligheid.
 3. Check geregeld of je nog voldoende ruitenwisservloeistof hebt en voeg een antivriesmiddel toe. 
 4. Als je je ruiten ’s nachts bedekt met een karton of een thermisch deken om bevriezing tegen te gaan, zet je best je ruitenwissers op de bescherming.
 5. Bewaar een ijskrabber en ruitenontdooier in de auto.
 6. Aangedampte ramen verdwijnen snel als je de airco opzet. Maar wist je dat vuile ramen sneller aandampen dan wanneer ze proper zijn, ook aan de binnenkant? Poets dus geregeld je binnen- en buitenramen.
 7. Controleer de spanning en profieldiepte van je banden: voor je eigen veiligheid is drie tot vier millimeter in de winter het minimum.
 8. Ontdooi je ruiten niet met zeer warm water. Door het grote temperatuurverschil kan de ruit barsten. Je gebruikt beter handwarm of lauw water.
 9. Trek niet te hard aan je portieren of het kofferdeksel om ze/het los te krijgen. Zo trek je de rubber los. Het is beter om te drukken in plaats van te trekken. Lukt het niet, dan kan je de slotontdooier gebruiken of een plastic zak met heet water tegen de deur of het kofferdeksel drukken. Je kan preventief de rubberstrips van portieren, kofferdeksel en motorkap lichtjes insmeren met vet, siliconenspray of talkpoeder om vastvriezen te vermijden.
 10. Zet vastgevroren ruitenwissers niet aan. Zo kan je de zekering verbranden of zelfs de motor van je ruitenwissers beschadigen. Maak eerst de ruitenwissers vrij.
 11. Probeer nooit je ruiten met brute kracht te openen. Dit kan het draaimechanisme of de elektrische bediening beschadigen. Sla voorzichtig tegen de ruit om het ijs te doen breken. Helpt dit niet, wacht dan tot de auto is opgewarmd.
 12. Zet je auto niet op handrem, maar in versnelling. De handrem kan vastvriezen.
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP