Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronacrisis: nieuwe regels voor activiteiten in georganiseerd verband voor kinderen en jongeren tot en met achttien jaar

01 februari ’21 (ma)
De regels over activiteiten in georganiseerd verband voor kinderen tot en met achttien jaar zijn aangepast en op elkaar afgestemd. De nieuwe regels gaan in van 1 februari en gelden tot en met 1 maart.

Richtlijnen voor kinderen/jongeren tot en met achttien jaar:

  • Activiteiten in georganiseerd verband, zonder overnachting, mogen georganiseerd worden voor één of meerdere groepen van maximaal tien personen elk, begeleiders niet meegerekend.
  • Niet-professionele sporttrainingen in georganiseerd verband kunnen in groepen van maximaal tien personen plaatsvinden, belegeiders niet meegerekend.  
  • De groepen moeten steeds dezelfde zijn. Verschillende groepen mogen niet samengebracht worden.
  • Voor kinderen tot en met twaalf jaar worden de activiteiten zoveel mogelijk buiten georganiseerd. Indien dit niet mogelijk is, worden de ruimtes verlucht. Voor jongeren van dertien tot en met achttien jaar worden de activiteiten verplicht buiten georganiseerd.

Opgelet: tijdens de krokusvakantie (13 tot en met 21 februari 2021) gelden andere regels voor georganiseerde activiteiten voor kinderen tot en met twaalf jaar. De activiteiten mogen dan plaatsvinden in groepen van maximaal vijfentwintig kinderen, trainer niet inbegrepen. 

Het doel van de nieuwe maatregelen is om het aantal wisselende contacten van kinderen en jongeren zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus in deze bevolkingsgroep te vertragen. Er wordt dan ook gevraagd om het aantal groepsgerichte hobby’s te beperken tot één hobby per kind of jongere.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP