Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Start voorbereidende werken nutsmaatschappijen in Neerbuul-Molenstraat op 22 februari

17 februari ’21 (wo)
De voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen in Neerbuul-Molenstraat starten normaal op maandag 22 februari. Dit onder voorbehoud van het weer. De voorbereinde werken duren een drietal maanden.

Waar vinden de voorbereidende werken plaats?

  • In Neerbuul (zie groene cirkel op de foto bij downloads): aan de kant van de weg met de even huisnummers, dit is de kant van de rijbaan waar er nu geen fietspad ligt.
  • In Molenstraat (stuk tussen Neerbuul en het kruispunt met Boskant, zie oranje cirkel op de foto bij downloads): aan beide kanten van de weg.
Welke voorbereidende werken vinden er plaats?
  • Fluvius brengt zijn bovengrondse leidingen ondergronds. Ook de leidingen van Telenet worden door het netbedrijf ondergronds gelegd.
  • Fluvius vernieuwt een deel van de gasleiding.
  • Pidpa vernieuwt haar bestaande leiding over het hele traject. 
  • Proximus vernieuwt haar bestaande leiding over het hele traject.

Welke hinder/omleidingen brengen de voorbereidende werken met zich mee?

  • Voor gemotoriseerd verkeer:

Gedurende de volledige periode van de voorbereidende werken geldt er eenrichtingsverkeer in Neerbuul, dit in de zone tussen het kruispunt Neerbuul-Molenstraat en het kruispunt Neerbuul-Puntstraat. Beide kruispunten (Neerbuul-Molenstraat en Neerbuul-Puntstraat) blijven bereikbaar. De eenrichting geldt in de richting van Hoogbuul/Moleneinde naar Geelseweg. De andere rijrichting is verboden voor gemotoriseerd verkeer.

  • Voor fietsers:

Voor hun verandert er niets. Zij kunnen in twee richtingen blijven gebruikmaken van het fietspad in Neerbuul.

  • Voor reizigers De Lijn:

De twee bushaltes in Neerbuul worden tijdelijk niet bediend. Er wordt een tijdelijke halte voorzien ter hoogte van Moleneinde. Hierover wordt nog gecommuniceerd aan de huidige haltes zelf. 

  • OPGELET: Extra hinder omwonenden:

Op bepaalde momenten zullen omwonenden door werken voor hun deur tijdelijk enkel te voet of met de fiets hun woning kunnen bereiken. De betrokken nutsmaatschappij zal hen hierover tijdig op de hoogte brengen. Heb je dan toch je wagen nodig, zorg er dan voor dat je je auto vooraf buiten de werfzone parkeert, bijvoorbeeld op de parking van het Shopping Park, in Puntstraat of – na afstemming - eventueel bij je (over)buur waar er op dat moment niet gewerkt wordt. 

De echte wegen- en rioleringswerken in Neerbuul-Molenstraat staan rond het einde van de zomer op de agenda. 

Meer info over de werken in de omgeving van Neerbuul-Molenstraat lees je op Slim door Olen.

Je kan je er ook inschrijven op de nieuwsbrief zodat je de laatste updates over de werken in Neerbuul-Molenstraat rechtstreeks in je mailbox krijgt.

Nieuwsoverzicht
neerbuul

Deel deze pagina

Downloads

Openingsuren & contact

Technische Dienstverlening

LCP