Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Vrijwilligers bezoeken binnenkort alle Olense 70-jarigen

23 februari ’21 (di)
Heb jij interesse om volgend jaar als vrijwilliger op bezoek te gaan bij Olense 70-jarigen? Laat het ons weten. Tijdens een gesprek pols je naar hun verwachtingen en vragen. Op deze manier weten we wat er bij hen leeft en kunnen we zorgen voor de juiste zorg en ondersteuning.

Postbode bezoekt dit jaar alle inwoners geboren in 1951

De voorbije jaren stuurden we de postbode op pad. Hij ging langs bij alle 70-plussers. Aan de hand van een vragenlijst peilde hij naar hun verwachtingen en vragen. Ook dit jaar gaat de postbode langs bij alle Olenaars die geboren zijn in 1951.

We merken dat deze bezoekjes een positief effect hebben, want steeds meer senioren vinden de weg naar het zorgteam of naar het vrijwilligersaanbod, bijvoorbeeld in Komie Geire.

Vanaf 2022 bezoeken door vrijwilligers

Om het project in 2022 verder te zetten, zijn we op zoek naar vrijwilligers die de huisbezoeken van de postbode willen overnemen. Een vrijwilliger kan rustig de tijd nemen voor een uitgebreid gesprek waarin de senior ook veel van zijn vragen kan stellen. Hierdoor krijgt hij meer informatie over zijn rechten en vrijetijdsmogelijkheden.

Heb jij interesse om als vrijwilliger aan dit project mee te werken? Neem dan vrijblijvend contact op met evelien.vaneynde@olen.be voor meer info.

Nieuwsoverzicht
huisbezoek senioren

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP