Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatiecentra Tielen en Grobbendonk zijn er klaar voor: oefeningen goed verlopen 

14 februari ’21 (zo)
Vrijdag 12 en zaterdag 13 februari testte de eerstelijnszone Middenkempen succesvol de werking van haar vaccinatiecentra in Grobbendonk en Tielen (Kasterlee). De vaccinatiecentra werden aan enkele grondige oefeningen onderworpen en beide centra slaagden met glans.

Dat betekent dat de vaccinatiecentra klaar zijn om de inwoners van Grobbendonk, Kasterlee, Lille, Herenthout, Herentals, Olen en Vorselaar op een veilige en efficiënte manier te ontvangen voor het coronavaccin.

Onze inwoners kunnen binnenkort terecht voor hun vaccin in Tielen.

Uitgebreide oefeningen 

De voorbije weken hebben de medewerkers van de lokale besturen en de eerstelijnszone Middenkempen hard gewerkt om de vaccinatiecentra operationeel te krijgen. Eerder deze week vonden er lokale testen plaats met aandacht voor de doorlooptijd en de signalisatie. Na deze oefenmomenten werden de knelpunten aangepakt en werd de inrichting verder verfijnd. 

Voor de officiële oefeningen sloten ook de medische diensten en vrijwilligers aan. Artsen, apothekers, zorgpersoneel en vrijwilligers leerden er onder meer het online boekingssysteem voor afspraken kennen. Ze bekeken hoe inwoners ontvangen en op een vlotte manier bediend kunnen worden. De aanwezigen oefenden ook met het opnemen van de temperatuur en de verdeling van vaccins over de verschillende vaccinatielijnen. Alle mogelijke scenario’s kwamen aan bod: een inwoner zonder afspraak, een laatkomer, iemand die onwel wordt tijdens het wachten,… Elke stap werd kritisch bekeken en geëvalueerd. 

Bijzondere aandacht gaat in de vaccinatiecentra uit naar een goede dienstverlening aan andersvaliden. Er komen aangepaste parkeerplaatsen en een aparte ingang, zodat zij niet te lang moeten aanschuiven. In de vaccinatiecentra zelf kunnen zij een drempelvrij en toegankelijk traject volgen.  

Evacuatieoefening in het militair domein 

In het vaccinatiecentrum van Grobbendonk volgde na de oefening nog een grote evacuatieoefening en een oefening voor het aanrijden van de hulpdiensten. Dat was noodzakelijk om de veiligheid binnen het militair domein te kunnen garanderen. 

We zijn er klaar voor

De vaccinatiecentra van de eerstelijnszone Middenkempen zijn dus klaar om de inwoners van Grobbendonk, Kasterlee, Lille, Herenthout, Herentals, Olen* en Vorselaar veilig en efficiënt te ontvangen. Binnenkort openen de centra hun deuren en kunnen de eerste uitnodigingen buiten. De eerste vaccinaties zijn gepland in de week van 22 februari 2021. 

De inwoners van Olen kunnen voor hun vaccinatie terecht in sporthal Tielenhei, Prijstraat 68 te Tielen (deelgemeente van Kasterlee).

Vragen over het coronavaccin 

Als je vragen hebt over het coronavaccin, dan neem je contact op met de Vlaamse infolijn via het gratis nummer 1700 of neem een kijkje op www.laatjevaccineren.be

Je afspraak wijzigen? 

Als je je afspraak wil wijzigen, dan kan je contact opnemen met het callcenter van de Eerstelijnszone Middenkempen. Het telefoonnummer vind je op de uitnodiging voor jouw vaccinatie. 

Waarom vaccineren? 

Met de start van de vaccinaties zetten we met z’n allen een volgende stap tegen het coronavirus. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om deze pandemie achter ons te laten. Door in te zetten op vaccinatie willen we groepsimmuniteit nastreven, zodat voldoende mensen weerstand hebben opgebouwd tegen het virus. Hierdoor kan het virus zich niet meer zo eenvoudig verspreiden. Iedereen kan echter niet op hetzelfde moment worden gevaccineerd. De coronamaatregelen blijven dus nog altijd van kracht. 
Nieuwsoverzicht
Tielen

Deel deze pagina

LCP