Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Start grote fietsveiligheidscampagne

17 maart ’21 (wo)
Er wordt in onze gemeente veel gefietst, zeker het voorbije jaar viel dat meer dan ooit op. We zijn blij met zoveel fietsers en hopen ook de komende jaren deze positieve trend voort te zetten. Om mensen aan te moedigen de fiets te nemen, heeft het lokaal bestuur veel aandacht voor veiligheid.

Goede fietsinfrastructuur is hierbij onmisbaar, maar ook jouw persoonlijke inzet in het verkeer telt.

Vanaf 22 maart geven we samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) het startschot van een grote fietsveiligheidscampagne. Je vindt vanaf dan heel wat positieve geheugensteuntjes in het straatbeeld die je aanmoedigen om het veilig te houden in het verkeer. Zo vind je bijvoorbeeld op het kruispunt Hoogbuul-Moleneinde een bordje waar we fietsers erop attent maken dat ze voorrang moeten verlenen aan automobilisten. En op het kruispunt Lichtaartseweg-Leemanslaan vragen we automobilisten om extra te letten op fietsers voor het afslaan.

Draag je steentje bij

Als fietser kan je je eigen veiligheid een pak verhogen door zichtbaar te zijn. Ook ben je best voorspelbaar door vooraf duidelijk aan te geven wat je van plan bent (afslaan, rechtdoor rijden,…).

Uit ongevallencijfers blijkt dat ook autobestuurders heel vaak onvoorzichtig zijn en zo fietsers in gevaar brengen. Verplaats je even in de rol van de andere weggebruiker en lever die kleine inspanning voor elkaar en voor jezelf. Samen maken we het verschil.

Concreet zal je binnenkort blauwe borden met deze boodschappen in onze gemeente zien:

Autobestuurders

  • Kijk uit voor fietsers als je afslaat.
  • Hou een veilige afstand als je fietsers inhaalt of kruist.
  • Hou het fietspad vrij.

Fietser

  • Verleen (hier) voorrang aan autobestuurders.
  • Rij trager in de buurt van andere fietsers.
Nieuwsoverzicht
fiets

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP