Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Laat via Hoplr weten dat je er bent voor jouw buur

12 maart ’21 (vr)
In een zorgzame buurt kunnen bewoners op elkaar rekenen voor kleine en soms ook grotere hulpvragen. Als goede buur kan jij er bijvoorbeeld mee voor zorgen dat een oudere persoon langer zelfstandig thuis kan blijven wonen of dat een buur zonder auto in het vaccinatiecentrum geraakt.

Sinds kort kan je via Hoplr duidelijk aangeven dat buren jou om hulp mogen vragen. Je kan Hoplr ook gebruiken om zelf een hulpvraag te stellen.

Burenhulp bieden (hulpaanbod)

Je kan in je Hoplr-profiel aangeven wat voor hulp je kan bieden, zoals boodschappen doen, hulp bij computerproblemen, klusjes, gezelschap… Je kan burenhulp tijdelijk uitschakelen wanneer je even niet beschikbaar bent. Je kan ook toestemming geven dat jouw gemeente je mag contacteren via de Hoplr-chat. Zij kunnen jouw hulpaanbod in dat geval zien en je uitnodigen voor vrijwilligerswerk. Je bent natuurlijk helemaal nergens toe verplicht.

Burenhulp zoeken (hulpvraag)

Als je hulp nodig hebt, kan je je hulpvraag in de Hoplr-buurt stellen of het hulpaanbod in de buurt bekijken.

Als je een hulpvraag liever niet met de hele Hoplr-buurt deelt, kan je ook het hulpaanbod in de buurt bekijken en rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder via een privéchat.

Heb je zelf geen computer of weet je niet hoe je eraan moet beginnen? De medewerkers van Komie Geire helpen je met veel plezier verder.

Een hart voor mijn buur

Het project “Een hart voor mijn buur” wil mensen bij elkaar brengen en sociale contacten en verbinding in de buurt bevorderen. Zo werken we samen aan een dorp waar het goed is om te wonen. Hoplr is een mooi digitaal hulpmiddel om onze buurten te versterken. In Olen zijn er momenteel al 1.900 inwoners actief op hoplr. Ben jij hier al eentje van?

Hoplr in het kort

Wat is Hoplr?

Hoplr is een digitaal netwerk dat buurtbewoners dichter bij elkaar wil brengen. In Olen zijn er drie buurten: Sint-Jozef Olen, AchterOlen en Olen Centrum. Afhankelijk van waar je woont, behoor je bij een buurt. De website is gratis.

Wat zijn de voordelen?

Via dit digitale netwerk kan je spullen of diensten uitwisselen, initiatieven lanceren, evenementen aankondigen, meldingen doen of elkaar beter leren kennen. Daarnaast ontvang je berichten van de gemeente en blijf je op de hoogte van wat er gebeurt in je buurt: werkzaamheden, infovergaderingen, speciale verkeersmaatregelen… Een kalender geeft je bovendien een overzichtelijk beeld van wat er te doen is in je buurt. Je berichten zijn niet openbaar: enkel leden uit jouw digitale buurt kunnen de berichten lezen.

Hoe ga je van start?

Registreer je op www.hoplr.com met je naam en je adres of log in via je Facebookaccount.

Nieuwsoverzicht
burenhulp

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP