Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Meer led-verlichting in het Olense straatbeeld

23 maart ’21 (di)
Olen wil tegen 2030 alle openbare verlichting voorzien van energiezuinige led-lichtarmaturen. Hiermee kunnen we het energieverbruik met ongeveer 40% doen dalen. De CO2-uitstoot halveert bijna ten opzichte van het referentieniveau van 2018. Een enorme winst voor ons milieu dus.

Stap voor stap

Om dit resultaat tegen 2030 te halen, hebben we Fluvius als partner aangesteld. Stap voor stap vervangen ze alle 2.250 lampen in het Olense straatbeeld tegen 2030 door leds. Enkele straten zoals de Geelseweg en het fietspad van de St.-Sebastiaanstraat worden al enkele jaren verlicht door leds. Bij elk nieuw wegenwerk wordt de straatverlichting sowieso vervangen. Verder komen de eerste jaren vooral de hoofdbanen aan de beurt. De as Neerbuul-Oevelseweg-Stationsstraat-Lichtaartseweg is er zo één.

Nutsbedrijf Fluvius is onze partner in dit verhaal

Met Fluvius als partner in dit project halen we niet alleen de juiste expertise in huis. Dankzij het schaalvoordeel van het grote werkingsgebied en de fiscale mogelijkheden voor nutsbedrijven kunnen zij de werken ook goedkoper uitvoeren. Gemiddeld betalen we voor dit project jaarlijks 75.000 euro aan Fluvius. Als we de werken zelf zouden uitvoeren, zou het bijna over het dubbele gaan.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Technische Dienstverlening

adres
tel.
014 23 35 72
e-mail
technische.dienstverlening@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP