Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Overlegcomité voert strenge maatregelen in: kappers sluiten, winkelen op afspraak, kleinere buitenbubbel

24 maart ’21 (wo)
Het Overlegcomité kwam woensdagochtend opnieuw samen om extra maatregelen te nemen in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is alarmerend waardoor het comité vandaag met spoed bijeen kwam.

Deze nieuwe maatregelen gaan in vanaf zaterdag 27 maart en gelden vier weken:

Winkelen

 • Niet-essentiële winkels mogen enkel klanten ontvangen op afspraak. Twee personen uit hetzelfde gezin mogen samen een afspraak bijwonen.
 • Het maximaal aantal klanten dat tegelijk in een winkel binnen mag, hangt af van de grootte van de winkel, met een absoluut maximum van 50 personen voor grote winkels.

Niet-medische contactberoepen

 • Kappers, schoonheidssalons en andere niet-medische contactberoepen moeten sluiten.

Buitenbubbel

 • Je mag maximaal met 4 personen - en dus niet meer met 10 personen - buiten afspreken. Jongeren -12 jaar tellen niet mee. Huishoudens groter dan vier personen mogen zich uiteraard wel met meer verplaatsen.

Onderwijs

 • De lessen in het lager, secundair en hoger onderwijs en in het deeltijds kunstonderwijs worden opgeschort vanaf maandag 29 maart. Geplande examens in de week voor de paasvakantie mogen wel doorgaan. Bedoeling is dat scholen na de paasvakantie op 19 april weer open kunnen.
 • Kleuterscholen blijven open.

Betogingen

 • Het aantal deelnemers voor statische manifestaties op de openbare weg is beperkt tot 50.

De maatregelen die vorige week vrijdag werden aangekondigd, blijven van kracht:

Jeugd

 • Jeugdkampen tijdens de paasvakantie en buitenschoolse activiteiten voor jongeren tot en met achttien jaar mogen enkel doorgaan zonder overnachting en in kleinere groepen van maximaal 10 kinderen. Voor jongeren vanaf 13 jaar moeten de activiteiten verplicht buiten plaatsvinden.

Telewerk

 • Telewerk blijft verplicht. De controles op verplicht telewerken worden opgedreven en verscherpt.
 • Werkgevers moeten een register bijhouden waarin de planning staat van wie er wanneer aanwezig zal zijn op de werkvloer. 
 • Er komen sneltesten voor werknemers in risicovolle sectoren die niet van thuis uit kunnen werken, denk maar aan politie- en brandweermannen, postbodes en douaniers.

Treinverkeer

 • In het weekend en tijdens schoolvakanties mogen personen ouder dan 12 jaar op de trein alleen de zitplaatsen aan het raam gebruiken. Voor kinderen jonger dan 12 jaar wordt er een uitzondering gemaakt.

De avondklok van middernacht tot 5 uur ‘s ochtends, het verbod op niet-essentiële reizen en andere oude maatregelen blijven behouden

Enkel door nu even een stapje terug te zetten en ons strikt aan de maatregelen te houden, kan de vooropgestelde heropening van de scholen op 19 april en de horeca op 1 mei gevrijwaard blijven. Beperk je sociale contacten, hou afstand van anderen en draag waar nodig een mondmasker. Het Overlegcomité volgt de situatie op de voet op en grijpt in - met versoepelingen of verstrengingen - zodra dit mogelijk of nodig is.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

LCP