Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Olen heeft kindvriendelijke mountainbikeroute

02 april ’21 (vr)
De rode, groene en blauwe mountainbikeroute in Olen kreeg recent het label ‘kindvriendelijke mountainbikeroute’ van Sport Vlaanderen.

Het gaat over volgende lussen:

  • Rood: deze lus start op de parking aan de voetbalterreinen van KAC Olen (Zandstraat z/n) en heeft een lengte van 13 km, waarvan 64% onverhard is.
  • Groen: deze lus start op de parking aan de voetbalterreinen van Buul (Missestraat z/n) en heeft een totale lengte van 15 km, waarvan 61% onverhard is.
  • Blauw: deze lus start op de parking van domein Teunenberg (Boerenkrijglaan z/n) en heeft een totale lengte van 13,5 km, waarvan 69% onverhard is.

Zin om de kindvriendelijke lussen uit te proberen? De stafkaart met de route kost 3 euro en is te koop bij Vrije Tijd en aan het onthaal van het gemeentehuis. Meer info vind je hier.

Verspreid over heel Vlaanderen zijn er 85 kindvriendelijke mountainbikeroutes gelanceerd. Sport Vlaanderen screende al de routes op basis van enkele criteria die een route kindvriendelijk maken. Zo mag bijvoorbeeld de maximale afstand van de lus slechts 20 km bedragen. Ook de goede berijdbaarheid van de route was een belangrijke factor. Tenslotte werd er ook gekeken of er een extra beleving of faciliteit (zoals bijvoorbeeld een speelbos, speeltuin, picknickplaats,…) op de route is.

Een kindvriendelijke mountainbikeroute herken je aan het kindvriendelijke label dat je op de startborden vindt van alle mountainbikeroutes die in aanmerking komen. De gekleurde pijl naast het label geeft aan welke lus(sen) kindvriendelijk is/zijn. Op het terrein wijst de bestaande en herkenbare signalisatie de gebruikers de weg.

Nieuwsoverzicht
kindvriendelijk label

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

adres
tel.
014 27 94 22
e-mail
vrije.tijd@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur & 13.00 - 16.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP