Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Muzikale wandeling in Herentals

26 april ’21 (ma)
Hou je van een vleugje muziek en van wat beweging? De accordeonklas van de academie voor muziek, woord en dans van Herentals heeft een muzikale wandeling uitgewerkt. Wist je trouwens al dat de academie sinds twee jaar ook muzieklessen aanbiedt in onze gemeente?

Muzikale wandeling in Herentals

Combineer cultuur en natuur en laat al je zintuigen prikkelen tijdens deze muzikale wandeling. De accordeonklas van de academie voor muziek, woord en dans van Herentals leidt je door het hartje van Herentals en laat je onderweg genieten van wat een accordeon allemaal te bieden heeft. De roots van de accordeon liggen dan wel in de volksmuziek maar ontdek al wandelend hoe veelzijdig dit instrument is. Kan je klassieke, film- of wereldmuziek smaken? Dan is deze wandeling zeker iets voor jou.

Breng je eigen picknickmandje mee en zet je op een bank of doe het old school en leg een ruitjesdeken tussen de velden. Geniet van de groene geborgenheid van het bosgebied of het magnifieke uitzicht op de vijver van domein Le Paige. Wandel voorbij kasteel en rivier en pik een momentje in de speeltuin mee voor de allerkleinsten. En geniet bovenal van de muzikale filmpjes die de leerlingen van de academie voor muziek, woord en dans met veel liefde en plezier voor jou hebben gemaakt.

Praktisch

  • vanaf 2 mei
  • startpunt: Burchtstraat in Herentals (einde van de straat)
  • eindpunt: Begijnhof in Herentals (komt uit in de Burchtstraat)
  • type: wandelroute met 10 muzikale tussenstops
  • duur: 2 uur (inclusief tussenstops)
  • bewegwijzering: via de blauwe pijlen ‘Accordeonklas Herentals’
  • afstand: 4 km
  • rolwagens: toegankelijk
  • benodigdheden: smartphone, voorzien van een QR & Barcodescanner app

Deze muzikale wandeling werd gemaakt door de accordeonklas van de academie van Herentals onder de leiding van leerkrachten Jolien Van Rooy, Jolien Wils en Linda Pellaers. Leerlingen uit de woordklas van Eric Vanthillo verzorgden de presentaties en de slagwerkklas van Jan Moons verleende zijn medewerking.

Live optreden voor publiek kan niet omwille van het coronavirus maar op deze manier kan de academie het werk van dit jaar toch naar buiten brengen. Geniet van de tien stopplaatsen tijdens dit wandelconcert van 4 km. Scan de QR-codes en zet je neer om de filmpjes te bekijken en beluisteren.

De flyer vind je bij downloads.

Nieuwsoverzicht
accordeon

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

LCP