Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Olen zet in op ‘Generatie Rookvrij’

27 april ’21 (di)
‘Generatie Rookvrij’ ijvert voor een samenleving waarin kinderen en jongeren niet meer verleid worden om te starten met roken. Het doel? Een eerste rookvrije generatie creëren. Hoe gaan we dat in Olen aanpakken?
  • Werken aan een rookvrije schoolomgeving

In onze gemeente geven we op 31 mei, de werelddag tegen tabak, samen met alle Olense scholen het startschot van een rookvrije schoolomgeving. Met borden aan de schoolpoorten worden ouders, grootouders en ander personen aangemoedigd om niet te roken in het zicht van kinderen. Waarom? Omdat zien roken, doet roken.

  • Webinar tabak, alcohol en drugs

Voorkomen is beter dan genezen. Volg daarom zeker ook de webinar ‘tabak, alcohol en drugs’ voor ouders van kinderen tussen 10 tot 16 jaar.

  • Rookstopcursussen

Olen wil ook inzetten op stoppen met roken. Hiervoor organiseren we binnenkort een aantal rookstopcursussen onder begeleiding van een tabakoloog. Hou zeker De Driehoek, onze website en onze Facebookpagina in het oog voor meer informatie.

Olen ondertekende charter ‘Alliantie voor een Rookvrije Samenleving’

Hierbij engageert het bestuur zich om kinderen en jongeren te beschermen tegen tabak, dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien en dat mensen die willen stoppen met roken nog beter worden geholpen en ondersteund.

Nieuwsoverzicht
generatie rookvrij

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP