Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Zadenbib terug van weggeweest

29 april ’21 (do)
De regelmatige bibliotheekbezoeker wist het al: onze zadenbib is terug van weggeweest. Naast boeken, dvd’s, spellen, strips en tijdschriften kan je ook weer zaden van eetbare planten, sierplanten, kruiden, groenten en bloemen vinden in onze bibliotheek.

Zaadjes op overschot? Breng ze naar de bib

Wie zelf zaden oogst, krijgt al snel van bepaalde planten veel te veel bij elkaar. Breng je overschot naar de zadenbib. Zo krijgen we een verzameling zaden van lokale variëteiten die meer kans krijgen om met succes te groeien en te bloeien. De bibgebruikers leren bovendien een breder gamma van groenten, kruiden en bloemen kennen.

Op zoek naar zaadjes? Bekijk het aanbod online

Het volledige assortiment van verkrijgbare zaden vind je terug op http://mijntuin.org. Deze site bevat ook informatie over duizenden planten voor sier- en moestuin en andere tuingerelateerde informatie.


Enkele wist-je-datjes

  • Je kan de zaden uit de zadenbib gratis meenemen. In ruil kan je eventueel een deel van jouw geoogste zaden aan de bib geven.
  • Het hele principe van de zadenbib is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Geen
    registratie, geen uitleentermijnen en al zeker geen boetes.
  • Ook als je zelf niets wil ‘lenen’, mag je je overtollige zadenoogst naar de bib brengen. Noteer je naam, de naam van de groente of bloem en oogstdatum op de zakjes of potjes en wij bieden ze aan aan nieuwe eigenaars met groene vingers.
  • De zadenbib blijft enkel in stand door de klanten. Zij schenken namelijk (zelf geoogste) zaden en stellen zo de collectie samen.
Nieuwsoverzicht
zadenbib in bib

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

bibliotheek

adres
tel.
014 21 61 24
e-mail
bibliotheek@olen.be
Open vandaag: 13.00 - 16.00 uur & 18.00 - 20.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP