Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het conformiteitsattest, een troef bij verhuur

29 april ’21 (do)
Als je een woning of appartement verhuurt, moet je een plaatsbeschrijving opmaken. Daarnaast kan je de huurwoning ook beschermpen met een conformiteitsattest. Uit dit officieel document blijkt dat je woning voldoet aan de minimale veiligheids- en kwaliteitseisen.

Met dit attest kan je als verhuurder dus aantonen dat de woning voldoet aan alle eisen voor sanitair, elektriciteit, stabiliteit, verluchting, verlichting, …

Niet verplicht – wel aanbevolen

In tegenstelling tot een plaatsbeschrijving is een conformiteitsattest niet verplicht. Maar bij huurgeschillen waar de vrederechter moet tussenkomen zal deze wel vragen of de woning over zo’n conformiteitsattest beschikt. Is er geen conformiteitsattest, dan wordt het moeilijk om te bewijzen dat de woning bij aanvang van de huur aan de normen voldeed. Dit kan als verhuurder erg in je nadeel zijn.

Een conformiteitsattest aanvragen, praktisch

  • Vraag het conformiteitsattest aan bij de dienst Omgeving.
  • Een conformiteitsattest is in principe 10 jaar geldig.
  • Prijs: 90 euro voor een eengezinswoning
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

LCP