Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Postbode op bezoek bij alle 70-jarigen

30 maart ’21 (di)
Al sinds 2017 sturen we elk jaar de postbode op pad voor een bezoekje aan Olenaars tussen 70 en 90 jaar. Op deze manier willen we een beter zicht krijgen op wat ze nodig hebben. Enkele interessante cijfers.
  • Meer dan 120 Olenaars kregen vorig jaar een bezoek van de postbode.
  • Meer dan 86% nam deel aan de bevraging. Hierin werd gevraagd naar hun leefsituatie, aanwezigheid en nood aan hulpverlening, interesses, … 
  • 76% woont samen met een partner.

Wat leerden we verder nog?

  • De meerderheid van de bevraagde personen kan voor zichzelf zorgen en heeft regelmatig (dagelijks of wekelijks) contact met iemand.
  • De overgrote meerderheid (94%) van de Olenaars kent het lokaal dienstencentrum Komie Geire en bijna de helft van de bevraagden heeft het al bezocht.
  • Er zijn nog veel actieve senioren: maar liefst 28% van de 70-jarigen doet aan vrijwilligerswerk. Een grote pluim op hun hoed.
  • Meer dan 60% van de 70-jarigen helpt of krijgt regelmatig hulp van hun buren. Kortom een goede buur is goud waard.
  • 1/3de van de 70-jarigen kent Hoplr. Met dit platform kan je makkelijk communiceren met je buren.
  • Bijna 50% is bereid om hun woning aan te passen om langer thuis te kunnen wonen. 25% heeft al aanpassingen gedaan.

Hoe nu verder?

In 2021 zetten we de samenwerking met bpost verder. In juni brengt de postbode een bezoek aan alle Olenaars die geboren zijn in 1951. Vanaf 2022 nemen vrijwilligers de taak van de postbode over en gaan zij op bezoek bij alle 70-jarigen.

Kadertekst:

De postbode deelde ondertussen al meer dan 3.500 seniorengidsen uit. Die gids geeft een compleet overzicht van de mogelijkheden en de rechten van de zorgbehoevende of de actieve senior. Wil jij een geactualiseerde versie van deze gids? Vraag een exemplaar aan via het Zorgteam en wij sturen er eentje naar je op. Je kan de gids ook downloaden op www.olen.be (zoek naar ‘seniorengids’).

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Zorgteam

LCP