Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Regenboogzebrapaden brengen extra kleur in Neteland

12 mei ’21 (wo)
Op 17 mei vindt de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie plaats. Die dag hangen we samen met de andere Neteland-gemeenten (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Vorselaar) naar jaarlijkse gewoonte de regenboogvlag uit aan onze gebouwen. Dit jaar kiezen we voor nog meer kleur in het straatbeeld.

We leggen verschillende regenboogzebrapaden aan als symbool van verdraagzaamheid en tonen zo dat iedereen welkom is in Neteland. In Neteland kent liefde geen labels.

In maart werd ons land opgeschrikt door de moord op een jongeman uit Beveren, vermoedelijk een aanval door homohaat. De vijf Neteland-gemeenten hingen toen de regenboogvlag uit als teken van solidariteit en steun voor de LGBTI+-gemeenschap. In Herentals hebben vandalen de vlag aan het administratief centrum naar beneden gehaald en verbrand.

Geen plaats voor haat

We waren allemaal verontwaardigd door deze daad. Met de verschillende acties willen we met Neteland een sterk signaal geven en duidelijk maken dat er bij ons geen enkele plaats is voor haat. Iedereen moet hier zichzelf kunnen zijn, ongeacht seksuele voorkeur of genderidentiteit.

Regenboogzebrapaden en regenboogloper

Grobbendonk, Herenthout, Olen en Vorselaar leggen/legden regenboogzebrapaden aan in schoolomgevingen. In Herentals wordt een duurzame regenboogloper uitgerold voor het administratief centrum.

Nieuwsoverzicht
regenboogzebrapad

Deel deze pagina

LCP