Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Zet een mantelzorger in de bloemetjes

25 mei ’21 (di)
Ken jij een Olenaar die dag in, dag uit voor een ander zorgt? Laat het ons weten. In de week van 23 juni, de Dag van de Mantelzorger, belonen wij hem of haar met een kleine attentie en jouw persoonlijke boodschap.

Op deze manier tonen we samen onze blijk van appreciatie voor de inspanningen die hij of zij elke dag opnieuw levert.

Bezorg ons ten laatste op vrijdag 11 juni de gegevens van de mantelzorgers. Dat kan:

Mantelzorgers zijn goud waard

Veel ouderen willen zo lang mogelijk thuis wonen. En dat is vaak enkel mogelijk dankzij de goede ondersteuning van mantelzorgers. Zij zijn dus van onnoemelijk groot belang. Via acties als deze willen we laten zien dat hun inzet ook enorm gewaardeerd wordt.

Maar we willen meer doen dan dat. Om ervoor te zorgen dat ze hun taak kunnen blijven volhouden werken we aan een globaal mantelzorgbeleid. En dat doen we niet alleen maar samen met enkele Olense mantelzorgers. Zo zijn we zeker dat onze acties en ondersteuning aansluiten bij de noden en verwachtingen van mantelzorgers zelf.

Waar kan je als mantelzorger nog terecht voor ondersteuning?

Ook buiten Olen kan je op ondersteuning rekenen. Op www.mantelzorgers.be vind je enorm veel informatie over vormingen en praatgroepen, het aanvragen van een mantelzorgstatuut en financiële tegemoetkomingen.

Nieuwsoverzicht
mantelzorgactie

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP