Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Rook- en vuurverbod in natuurgebieden provincies Antwerpen en Limburg

07 juni ’21 (ma)
Sinds maandag 7 juni geldt er een rook- en vuurverbod in de natuur- en heidegebieden en bossen in de provincies Antwerpen en Limburg.

Omwille van de toenemende droogte en het hoger gevaar op brand in natuurgebieden heeft het Agentschap voor Natuur en Bos, op vraag van Minister Demir, beslist om een tijdelijk rook- en vuurverbod in te stellen in bossen en natuurgebieden in provincies waar risicocode geel, oranje of rood geldt.

Aangezien code geel op dit moment van kracht is in de provincies Antwerpen en Limburg, is het per direct verboden om te roken of vuur te maken in natuurgebieden in beide provincies. (update 7 juni 2021)

Boswachters en natuurinspecteurs krijgen (tijdelijk) een bijkomende bevoegdheid en kunnen optreden tegen mensen die het verbod niet naleven.

Je kan op de website van het Agentschap Natuur en Bos de risicocodes per provincie opvolgen.

Nieuwsoverzicht
foto wandelaars

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

LCP