Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Voorlopig kan je enkel op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Voorlopig kan je in het gemeentehuis en het sociaal huis geen huisvuilzakken kopen. Je kan hiervoor terecht op de andere verkooppunten.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Vaccineren en op reis gaan: dit moet je zeker weten

10 juni ’21 (do)
De afgelopen dagen verschenen er een aantal berichten in de media over vaccineren en op reis gaan. Veel mensen zitten met vragen. Lees snel verder en krijg een antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Digitaal Coronacertificaat

Deze zomer kan je vrij en veilig reizen binnen de Europese Unie op basis van het Europees digitaal coronacertificaat. Het certificaat zal vanaf 1 juli in alle EU-landen gebruikt worden en is het bewijs dat iemand tegen corona is gevaccineerd, negatief op corona is getest of van corona is hersteld. De federale overheid is dit momenteel aan het uitwerken. Het is niet mogelijk om via het vaccinatiecentrum of je gemeente een vaccinatiebewijs te verkrijgen.

PCR-test en op reis gaan

Ga je op reis naar het buitenland en heb je een PCR-test met bijhorend attest nodig? Dan kan je vanaf donderdag 10 juni als patiënt van het ziekenhuis hiervoor in AZ Herentals en AZ Turnhout terecht. Zorg ervoor dat je de afspraak op tijd maakt, minstens 10 dagen op voorhand. Testen om op reis te kunnen gaan is niet mogelijk bij testcentrum Teunenberg.

Opgelet: Je laten testen voor Covid-19 bij AZ Herentals of AZ Turnhout is enkel mogelijk voor vertrek, niet als je terugkeert uit een rode zone en je jezelf verplicht moet laten testen.

Twee gratis PCR-testen vanaf 1 juli

Als je wil reizen in de zomer zal dat vaak niet kunnen zonder PCR-test. Vanaf 1 juli krijg je twee testen gratis als je voldoet aan de voorwaarden. Op www.mijngezondheid.be kan je een gratis testcode aanvragen die 10 dagen geldig blijft. De test kan je onder andere laten afnemen in een van de bovenvermelde ziekenhuizen.

Inhaalvaccinatie

Heb je er alles aan gedaan om je tweede afspraak voor vaccinatie na te komen, maar geraak je er écht niet? Dan kan je binnenkort een inhaalvaccinatie krijgen, nadat iedereen van de volwassen bevolking is uitgenodigd geweest. Hoe en wanneer dit zal plaatsvinden, wordt momenteel volop uitgewerkt door het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Meer nieuwtjes over het vaccineren op de blog van het vaccinatiecentrum Tielenhei.

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina

LCP