Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Je kan op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beluister de podcasts van het Kempenoffensief

02 juli ’21 (vr)
Het Kempenoffensief lanceerde een reeks van interessante podcasts over Kempense thema’s. Met dit initiatief wil Avansa Kempen, Beweging.net, Bibliotheek Turnhout, Erfgoed Noorderkempen en Stuifzand onze regio uit de schaduw laten treden.

Ze trekken hiervoor ten strijde, niet met wapens, maar met verhalen. Een charmeoffensief om de Kempen aan de wereld te tonen.

In de podcast ‘Over DE BOM’ wordt de Kempense connectie belicht met een van de spannendste verhalen uit de wereldgeschiedenis. Een verhaal over kolonisatie, spionage en sabotage, dat ook de toekomst van de Kempen mee bepaalde.

6 augustus 1945. De bom viel. Voor velen niet meer dan een verhaal uit de geschiedenisboeken. Een gebeurtenis die bijna niet verder van de Kempen kon plaatsvinden. En toch… vond hier tijdens de Tweede Wereldoorlog een wedloop plaats. Een strijd om de nucleaire kennis en het uranium dat in de Kempen aanwezig was.

In deze aflevering hoor je Olenaar Jos Laenen (over onder meer zijn kindertijd in de schaduw van ’t fabriek) en Cynrik De Decker, auteur van ‘Voordat de bom viel’.

Beluister deze en de andere podcasts via www.kempenoffensief.be of via jouw favoriete podcastkanaal.

Nieuwsoverzicht
De Bom

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Vrije Tijd

LCP