Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Je kan op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Doe mee aan het Kempens Kampioenschap Tegelwippen

30 augustus ’21 (ma)
Vergeet het EK voetbal of de Olympische Spelen. Olen doet mee aan de eerste editie van het Kempens Kampioenschap Tegelwippen. Het doel is simpel: de gemeente die de grootste oppervlakte onthardt, wint.

Van 20 september tot 30 november nemen we het op tegen Kasterlee, Lille en de andere Neteland-gemeenten (Herentals, Herenthout, Grobbendonk en Vorselaar). Zo dingen we mee naar de Gouden Tegel.

De gemeente die de grootste oppervlakte onthardt, wint. We willen zoveel mogelijk tegels, beton, kiezel of andere verharding verwijderen, om plaats te maken voor groen. En dit samen met inwoners, verenigingen en bedrijven.

Van grijs naar groen

Ontharden is belangrijk tegen de klimaatverandering en voor de biodiversiteit. Door grijs te vervangen door groen, maken we de bodem waterdoorlatend en droogtebestendig. Zo helpen we bijen en andere insecten om te overleven en zorgen we voor een gezonde en mooie leefomgeving.

Draag jij je steentje bij?

Elke tegel telt. Kunnen er bij jou een paar tegels uit de voortuin of gebruik je dat paadje in de achtertuin niet meer? Ga aan de slag, registreer je actie op de website, daag je buren uit en wip ons vanaf 20 september mee naar de overwinning.

Wil je je vrijgekomen plekje beplanten met streekeigen groen? Bestel dan je plantgoed vóór 20 oktober bij Behaag Onze Kempen.

Meer informatie op www.wipeentegel.be

Het Kempens Kampioenschap Tegelwippen is een initiatief van de vrijwilligers van Translab K, in samenwerking met geWOONtebreker en de deelnemende gemeenten.

Nieuwsoverzicht
tegelwippen

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Omgeving

adres
tel.
014 27 95 08
e-mail
omgeving@olen.be
Open vandaag: 9.00 - 12.00 uur
Overzicht medewerkers
LCP