Kom enkel op afspraak

Sluiten
Maak een afspraak

Je kan op afspraak terecht in het gemeentehuis, het sociaal huis en het boekelhuis. We blijven telefonisch of via mail bereikbaar tijdens onze gewone openingsuren.

Heb je een hoogrisicocontact gehad of ben je in quarantaine? Stel je afspraak uit.

Hoe maak je een afspraak?
Gemeente Olen

Vrijwilligers gezocht voor huisbezoeken 70-jarigen

26 augustus ’21 (do)
In 2022 starten we met een nieuwe actie ‘zorgzame buurten’. Elke 70-jarige in onze gemeente krijgt dan een bezoekje van een vrijwilliger. Momenteel zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen meewerken aan dit project.

Wat is jouw taak?

Tijdens een huisbezoek geef je informatie over het aanbod in Olen op vlak van vrije tijd en het verenigingsleven. Je gaat na of de senior op de hoogte is van het hulp- en dienstverleningsaanbod en of hij bijkomend recht heeft op bepaalde tegemoetkomingen. Je beantwoordt zijn vragen. Indien nodig vraag je aan een maatschappelijk werker om langs te komen.

Waarom deze bezoeken?

Met het project willen we alle Olense senioren informeren over maar vooral ook betrekken bij het beleid in Olen. Dit doen we onder meer door informatie te geven over vrijwilligerswerk en hoe je als inwoner zelf een verschil kan maken voor je buur(t).

Interesse?

Ben je sociaal, zorgzaam en geduldig? Heb je nog wat vrije tijd over en zin om als vrijwilliger op huisbezoek te gaan bij 70-jarigen? Neem contact op met evelien.vaneynde@olen.be voor meer info.

Nieuwsoverzicht
huisbezoek senioren

Deel deze pagina

Openingsuren & contact

Lokaal dienstencentrum Komie Geire

LCP